реклама партнерів:
Головна » 2015 » Серпень » 17 » Через спеку і необачність горять ліси та гинуть на воді люди
18:00
Через спеку і необачність горять ліси та гинуть на воді люди
Через спеку і необачність горять ліси та гинуть на воді люди З початку серпня на території області спостерігається спекотна, бездощова погода. Це призвело до встановлення найвищого - 5 класу пожежної безпеки, коли ймовірність виникнення пожежі через іскру чи недопалок дуже висока.

— Рятувальники неодноразово застерігали громадян від порушення умов пожежної безпеки в екосистемах під час відпочинку в лісах. Але, нажаль, такі пожежі продовжують траплятися, — про це повідомив журналістам заступник начальника обласного Управління ДСНС України з державного нагляду та контролю у сфері пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту Сергій Власенко під час брифінгу в ОДА.

Щодоби в області реєструють до 10 пожеж. Лише минулого тижня рятувальники ліквідували 58 загорянь. Основними причинами їх виникнення є необережне поводження громадян з вогнем під час відпочинку, або навмисне спалювання сухої трави, сміття та стерні сільгосппідприємцями.

— Загалом з початку року сталося 310 пожеж в житловому секторі, 49 в лісах, 14 на торфовищах та 561 загоряння на відкритій місцевості. Вогнем знищено та пошкоджено більше 100 будинків і споруд, — уточнив Сергій Власенко. Пожежними підрозділами було врятовано близько 200 будівель різного призначення, а також сотні гектарів лісових масивів.

Частішають, за його словами, пожежі на торфовищах. На сьогодні підрозділами ДСНС ліквідовані всі осередки таких загорянь.

Через відсутність пожежних команд у деяких районах області рятувальникам доводиться долати великі відстані між населеними пунктами. Спекотна ж погода посприяла різкому зниженню рівня ґрунтових вод. Усе це створює певні труднощі для роботи рятувальників. Але з бідою треба боротися разом. Так, забезпечувати надійне водопостачання поблизу торфовищ допомагає Деснянське басейнове управління. А підприємства, організації, місцеві органи влади діляться пально-мастильними матеріалами.

— У черговий раз рятувальники звертаються до мешканців області з проханням — дотримуватись умов пожежної безпеки під час відпочинку в екосистемах регіону. Необхідно більш уважно і відповідально ставитись до спалювання сухої рослинності та сміття. Адже, результатом необачності та безвідповідальності може стати людське життя. Тільки цієї весни під час спалювання сміття та сухої трави в області загинуло 6 людей, — констатував заступник начальника обласного Управління ДСНС.

Звичайно, під час спекотної погоди найкращий відпочинок — біля води. Але люди, як зазначив він, не завжди дбають про свою безпеку. З початку року на водоймах області загинуло 44 людини, із них 5 дітей. Громадяни гинуть через те, що купаються у стані алкогольного сп’яніння чи пірнають у необстежених місцях. Наражують на небезпеку дітей, залишаючи їх без нагляду біля води тощо.

Щоб уникнути трагічних випадків під час купання, потрібно дотримуватись елементарних заходів безпеки: не заходити в воду після тривалого перебування на сонці, у стані алкогольного сп’яніння, не влаштовувати небезпечні ігри на воді, уникати водоймі з швидкою течією, постійно стежити за дітьми тощо.

Джерело: Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 1073 | Теги: Чернігівщина, пожежна безпека, спека | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar