реклама партнерів:
Головна » 2015 » Червень » 10 » Чернігів – серед кращих 10 українських міст за якістю життя
18:28
Чернігів – серед кращих 10 українських міст за якістю життя
Чернігів – серед кращих 10 українських міст за якістю життя Чернігів увійшов до десятки українських міст за якістю життя. Наше місто посіло 9 місце з 22, а до трійки лідерів потрапили Вінниця, Харків і Львів. Такими є результати соціологічного дослідження соціологічної групи "Рейтинг" спільно із Міжнародним республіканським інститутом (International Republican Institute).
Муніципальне дослідження проводилося з 2 до 20 березня 2015 року у всіх обласних центрах України, крім Донецька та Луганська. У кожному місті експерти опитали по 800 мешканців, старших 18 років. Питання стосувалися оцінки якості послуг, роботи місцевої влади та інших критеріїв, що визначають якість життя (йшлося, зокрема, про якість медичних та освітніх послуг, вуличного освітлення, стану доріг, водопостачання, роботи міського транспорту тощо). Статистична похибка дослідження, що проводилося вперше, не перевищує 3,5%. Результати соцопитування оприлюднені минулого тижня.
За якістю наданих послуг Чернігів отримав 50 балів (Вінниця – 67), діяльність місцевої влади оцінено у 36 балів (Вінниця – 53), взаємодія із місцевими радами – 47 (Вінниця – 59).
До речі, за якістю доріг обласний центр Чернігівщини увійшов до п'ятірки кращих міст України. Крім того, місто чернігівцями оцінено як одне з найменш корумпованих в Україні.
На думку засновника соціологічної групи "Рейтинг" Ігоря Тищенка, дослідження має суб'єктивний характер і його результати залежать від настроїв громадян та зокрема, політичної ситуації. Водночас експерт відмітив переважання економічних благ над політичними уподобаннями.

Ірина Синельник, Чернігівська міська рада



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 1140 | Теги: експерти, рівень життя, Чернігів | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar