реклама партнерів:
Головна » 2015 » Травень » 1 » Чернігів відвідала народний депутат Людмила Денісова
06:44
Чернігів відвідала народний депутат Людмила Денісова
Чернігів відвідала народний депутат Людмила Денісова 30 квітня Чернігівську область з робочою поїздкою відвідала народний депутат України, голова комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Людмила Денісова, повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

У рамках поїздки вона зустрілася з керівництвом області та взяла участь у нараді з працівниками соціальної сфери Чернігівщини, яку провів перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич.
У нараді також взяв участь народний депутат України Олександр Кодола.
Учасники наради поставили Людмилі Денісовій низку запитань та висловили пропозиції щодо удосконалення надання послуг у соціальній сфері.
Одне з головних запитань – хто і коли захистить самих працівників соціального захисту від скорочення штатів, збільшення навантаження та низької зарплати.
За словами народного депутата, зараз її Комітет напрацьовує законопроект з іншим підходом до оплати праці, в тому числі і соціальних працівників. В основі документу – пропозиції, розроблені нею ще під час перебування на посаді Міністра соціальної політики України. Вона також висловила упевненість у тому, що народні депутати цей законопроект підтримають.
Заборгованість із виплати заробітної плати залишається однією з найгостріших соціальних проблем. Загалом по України сума боргу складає понад 1 мільярд 200 мільйонів гривень. По області – 20,3 мільйони. Причому значна частина боргів зосереджена на підприємствах, які належать до сфери управління центральних органів виконавчої влади.
Людмила Денісова запропонувала підготувати від областізвернення до цих органів, на підставі якого вона зможе зрушити справу з місця.
Також голова Комітету наголосила на необхідності внесення низки змін до урядової постанови щодо порядку нарахування субсидій на житлово-комунальні послуги. На її думку, система надання субсидій, яка має запрацювати з 1 травня, має суттєві недоліки.
Учасники наради висловили стурбованість фактом об'єднання двох фондів соціального страхування – Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань. Це, на думку виступаючих, може призвести до втрати усіх напрацювань та певної соціальної напруги. Ще Людмилу Денісову просили посприяти прийняттю законопроектів щодо відновлення фінансування оздоровлення дітей та надання санаторно-курортного лікування застрахованим особам.
Як відзначила голова комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення, усі передані їй пропозиції будуть уважно вивчені та враховані її фахівцями у подальшій роботі.





Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 930 | Теги: Людмила Денісова, Чернігівщина, депутат | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar