реклама партнерів:
Головна » 2018 » Серпень » 23 » Чернігівці створили Комітет по вшануванню пам’яті Левка Лук’яненка
07:32
Чернігівці створили Комітет по вшануванню пам’яті Левка Лук’яненка
Чернігівці створили Комітет по вшануванню пам’яті Левка Лук’яненка Про створення Громадського комітету по вшануванню пам’яті Героя України Левка Лук’яненка на Чернігівщині оголосив перший голова чернігівського Руху Валерій Сарана на засіданні «круглого столу» в обласній держадміністрації з нагоди Дня незалежності України.

До нього ввійшли соратники Героя, родичі, голова Деснянської районної в місті Чернігові ради Володимир Грецький, заступник голови Чернігівської районної ради Володимир Поліщук, представник Українського інституту національної пам'яті Сергій Бутко, науковці та громадські діячі.

Комітет ставить за мету популяризувати життя і творчість земляка – Героя, перейменування в обласному центрі вулиці Рокосовського, де жив Левко Лук’яненко, на проспект його імені, створення музею та музейних експозицій, побудову пам’ятника політв’язню, автору Акта про незалежність України.

Нагадаємо, що 24 серпня виповнюється 90 років з дня народження Героя України Левка Лук’яненка. Він народився в селі Хрипівка Городнянського району Чернігівщини, тривалий час живу у Чернігові та Седневі.

Василь ЧЕПУРНИЙ, "Сіверщина"



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 611 | Теги: вшанування, Левко Лук'яненко, громадський комітет | Рейтинг: 5.0/1
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar