реклама партнерів:
Головна » 2018 » Червень » 16 » Чернігівщина пропонує всією Україною заспівати пісню "Реве та стогне Дніпр широкий"
06:44
Чернігівщина пропонує всією Україною заспівати пісню "Реве та стогне Дніпр широкий"
Чернігівщина пропонує всією Україною заспівати пісню 16 червня на території Сокиринського архітектурно - паркового комплексу (Срібнянський р-н Чернігівської обл.) відбудеться VII Всеукраїнський фестиваль кобзарського мистецтва «Вересаєве свято», який проводиться на честь відомого кобзаря, уродженця Чернігівської землі - Остапа Вересая.
Про це повідомляє Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА.

Кобзарство в усі часи існування належало до еліти українського народу, було виразником його ідей та створило своєрідну філософію, в її основі лежали християнська віра, висока моральність, любов до рідного краю та свого народу.

Всеукраїнський фестиваль кобзарського мистецтва «Вересаєве свято» продовжує кращі традиції кобзарства, започатковані в 19 столітті.
Він став візитною карткою Чернігівщини та подією загальнодержавного значення у культурно-мистецькому житті України, бо саме від кобзи та бандури можна почути самобутню та неповторну музичну форму, за оригінальністю та унікальністю якої в нас немає суперників.
Розпочнеться фестиваль 16 червня п.р. о 12.00 з виконання всіма учасниками заходу твору на слова Т.Г.Шевченка «Реве та стогне Дніпр широкий».

Чернігівщина запрошує всі області приєднатися до Всеукраїнського флешмобу та виконати даний твір у своєму регіоні в той же самий час.



Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 799 | Теги: кобзарі, фестиваль, Вересаєве свято, Сокиринці | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar