реклама партнерів:
Головна » 2017 » Липень » 10 » Чернігівщина вдруге зустріла Потяг Єднання
18:28
Чернігівщина вдруге зустріла Потяг Єднання
Чернігівщина вдруге зустріла Потяг Єднання Близько сотні юнаків та дівчат з усіх куточків України спільно з громадськими діячами, учасниками АТО, сім'ями Героїв Небесної Сотні провели толоку на базі Меморіального комплексу «Пам’яті Героїв Крут». Також вони обмінялися досвідом проведення вишколів – теоретичної військової підготовки-змагань. Так, цими вихідними у селі Пам’ятне (станція Крути) Чернігівської області відбувалася зустріч учасників 8-го «Змагального Потягу Єднання України «Труханівська Січ».

З 24 червня потяг курсує Україною. Його учасники вже відвідали Херсонщину (острів Джерилгач), Миколаїв, Донеччину (місто Слов’янськ, гора Карачун), Луганщину (місто Сватове). Весь маршрут пролягатиме через 10 областей. Учасники акції проживають у наметових таборах, вчаться самостійності та набувають незабутнього досвіду.

Свої команди в цій акції представляють усі області України. До слова, кількість подорожуючих постійно змінюється, адже в містах зупинок приєднуються нові учасники, дехто ж повертається додому.

Так, і в Крутах до «Труханівської Січі» приєдналося сім волонтерів з Чернігівщини. Представниця громадської організації «Північні вовки» Олена Дайнеко розказала, що вона і раніше чула про цей потяг, тепер же разом з шістьма учнями з Чернігівщини радо скористалася нагодою і приєдналася до патріотичної подорожі Україною.

Учасники «Труханівської Січі» завжди намагаються покращити стан тих місць, де зупиняються. Так, у Крутах вони, зокрема, вичищали бруківку від трави.

– Наш військово-патріотичний вишкіл складається з двох завдань. Ми привертаємо увагу до важливості збереження історичної пам’яті. Крім того, намагаємося допомогти також і практично. Наприклад, на острові Джарилгач – це перша наша зупинка – ми утворили невеличке укріплення, щоб не впав маяк, – поділилася учасниця Потягу Єднання Яна Чубарева з Рівного.

Після Крут Потяг вирушить на Західну Україну, Херсонщину, Вінничину та Черкащину. Завершиться мандрівка орієнтовно 4 серпня. Ця акція ще триває, проте організатори вже планують, якими будуть наступні подорожі.

– Ще один Потяг буде реконструкторським, обов’язково приїдемо на кілька днів на Чернігівщину. Сподіваюся «Укрзалізниця» нас підтримає. Ми піднімемо факти 100-річної давнини та разом з молоддю зробимо реконструкцію подій під Крутами 1918 року, які стали прикладом героїзму і жертовності молодого покоління в боротьбі за незалежну Україну, — починаючи з Києва, звідки йшов потяг на Крути, – розказала співорганізатор Потягу Єднання України «Труханівська Січ» Олена Іванова.

За інформацією Департаменту сім’ї, молоді та
спорту Чернігівської облдержадміністрації та
каналу «Сівер» (філія НСТУ)




Категорія: ПОДІЇ | Переглядів: 741 | Теги: Чернігівщина, крути, потяг єднання | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar