реклама партнерів:
Головна » 2016 » Серпень » 19 » Чернігівська місьрада запроваджує централізовані закупівлі для економії бюджетних коштів
18:21
Чернігівська місьрада запроваджує централізовані закупівлі для економії бюджетних коштів
Чернігівська місьрада запроваджує централізовані закупівлі для економії бюджетних коштів Невдовзі Чернігівська міська рада більшу частину товарів і послуг для всіх своїх структурних підрозділів і бюджетних закладів почне закупати централізовано. Йдеться про централізацію закупівель палива, паперу, інших канцтоварів, запчастин і шин, комп’ютерної техніки, послуг з ремонту та технічного обслуговування як транспорту, так і комп’ютерної техніки тощо.

За розрахунками управління економічного розвитку міста, завдяки об’єднанню лотів будуть досягнуті значне зменшення ціни та економія бюджетних коштів.

Також проведення централізованих закупівель фахівцями, які займаються цим постійно, дозволить зменшити кількість скасованих тендерів. Адже не секрет, що законодавство у сфері закупівель за тендерними процедурами досить складне і специфічне. І часто-густо розпорядники бюджетних коштів при підготовці документів і проведенні цих процедур допускають якісь помилки, в результаті чого закупівля не відбувається. Доручення організації цього процесу спеціалістам має вирішити ці проблеми.

Згідно з прийнятим 18 серпня рішенням виконкому Чернігівської міської ради «Про централізовані закупівлі за рахунок коштів міського бюджету м. Чернігова», тендерний комітет централізованої закупівельної організації створюється у складі Управління економічного розвитку міста з його працівників. Підрозділ складатиметься з 5 фахівців включно з керівником.

Заплановано, що цей підрозділ почне працювати протягом місяця.

Аналогічні централізовані закупівельні організації вже ефективно працюють у кількох містах України – зокрема, в Черкасах.

Аби дана новація разом з користю не принесла поганих наслідків, у Чернігові централізована закупівельна організація не здійснюватиме закупівель тих товарів і послуг, вимоги до яких є надто специфічними. Зокрема, медичного обладнання, ліків, спеціалізованої техніки, продуктів харчування. Вичерпний перелік таких закупівель (29 позицій) є в додатку до рішення міськвиконкому.

За інформацією прес-служби Чернігівської міської ради



Категорія: ЕКОНОМІКА | Переглядів: 996 | Теги: економія, Чернігів, закупівлі | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar