реклама партнерів:
Головна » 2015 » Квітень » 29 » Чернігівська обласна рада визнала Російську Федерацію державою-агресором
16:54
Чернігівська обласна рада визнала Російську Федерацію державою-агресором
Чернігівська обласна рада визнала Російську Федерацію державою-агресором 29 квітня голова обласної державної адміністрації Валерій Куліч взяв участь у засіданні 24-ї сесії обласної ради шостого скликання. Перед початком пленарної частини голова обласної ради Микола Звєрєв привітав Левка Лук’яненка, якому на одній з попередніх сесій присвоїли звання «Почесного громадянина Чернігівської області».
Після цього депутати розглянули більш ніж 50 питань порядку денного.
Без дискусій 64-ма голосами «за» (троє утрималися) депутати підтримали Звернення Верховної Ради України до Організації Об’єднаних Націй, Європейського Парламенту, Парламентської Асамблеї Ради Європи, Парламентської Асамблеї НАТО, Парламентської Асамблеї ОБСЄ, Парламентської Асамблеї ГУАМ, національних парламентів держав світу про визнання Російської Федерації державою-агресором.
Далі про свою роботу за рік на посаді обласної ради прозвітував Микола Звєрєв. Його звіт був взятий до відома.
Першого заступника голови облради не обрали – депутату Сергію Биконі, якого запропонував голова, для перемоги не вистачило голосів. З 67 зареєстрованих у залі депутатів, «за» кандидатуру Сергія Биконі проголосувало 32 депутати, «проти» - 33. Іншої кандидатури від депутатів запропоновано не було.
Також на сесії затверджено низку Програм, ініційованих обласною державною адміністрацією. Це, зокрема, Програма фінансової підтримки органічного виробництва в Чернігівській області на 2015-2020 роки.
В її основі – зменшення собівартості виробництва органічної продукції за рахунок компенсації затрат виробників на проведення сертифікації виробництва. Також виконання Програми дасть можливість здешевлення вартості органічної продукції з метою забезпечення її конкурентоздатності на внутрішньому та зовнішньому ринках.
— Попит на органічну продукцію в області перевищує пропозицію. А сертифікація продукції за євростандартами відкриє можливість нашим виробникам широкий доступ до європейського ринку органічної продукції, - пояснив доцільність та актуальність цього питання присутнім Валерій Куліч.
Принагідно він заявив про свою готовність до плідної та конструктивної співпраці з депутатами обласної ради.
Також депутати підтримали Програму впровадження комплексу заходів щодо збереження та відновлення меморіальних пам’яток періоду Другої світової війни в Чернігівській області на 2015-2016 роки.
Вона включає в себе проведення ремонтно-реставраційних робіт на пам’ятниках і пам’ятних знаках, що потребують першочергової реставрації.
Реалізація Програми у 2015-2016 роках здійснюватиметься на основі фінансування з обласного та частково з місцевих бюджетів.
Переліки пам’ятників, на яких будуть проводитись реставраційно-відновлювальні роботи, по етапах визначатимуть районні державні адміністрації.
Рішенням депутатського корпусу також внесено зміни до Програми покращання матеріально-технічного забезпечення військових частин, що дислокуються на території Чернігівської області, військовозобов’язаних, призваних за мобілізацією, та добровольців, які беруть участь в антитерористичній операції на 2015 рік.
Це зроблено з метою розширення можливостей надання обласною державною адміністрацією допомоги військовим частинам. Зазначені зміни розширять коло послуг та номенклатуру спорядження, технічних засобів та речового майна, яке буде придбане і надане військовим частинам за рахунок коштів обласного бюджету.
На сесії також розглянуто низку кадрових та майнових питань, а також хід виконання рішень обласної ради та запити депутатів.
У роботі сесії взяли участь народні депутати України Владислав Атрошенко, Олександр Кодола, Олег Купрієнко та Олександр Черненко.

За матеріалами прес-служби Чернігвської ОДА.



Категорія: ПОДІЇ | Переглядів: 1216 | Теги: Чернігівська облрада, агресор Росія | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar