реклама партнерів:
Головна » 2018 » Січень » 18 » Чернігівська область збагатила свій природно-заповідний фонд
20:19
Чернігівська область збагатила свій природно-заповідний фонд
Чернігівська область збагатила свій природно-заповідний фонд Головною гарантією збереження унікальних і типових природних ландшафтів, скорочення темпів втрати біорізноманіття є створення і підтримання системи територій та об’єктів природно-заповідного фонду як окремих регіонів, так і всієї країни. Збереження природних комплексів шляхом заповідання є найбільш ефективним способом їх збереження, тож Департамент екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації протягом 2017 року здійснив ряд заходів щодо збільшення кількості об’єктів природно-заповідного фонду в області, їх охорони та захисту.

Чернігівська область не перший рік є лідером по кількості об’єктів природно- заповідного фонду, їх функціонує 665, загальною площею 260,802 тис. га, що становить 7,82% площі області. В цьому році створено нові об’єкти природно-заповідного фонду місцевого значення: ботанічні пам’ятки природи «Вікові дерева бувшої садиби Г.М. Глібова» та «Сосна Василя Ялоцького» на території м. Чернігів; ботанічний заказник «Липовий Яр» на території Варвинського району.

Для покращення функціонування природно-заповідного фонду Чернігівської області розроблено 16 проектів землеустрою щодо встановлення меж гідрологічних заказників місцевого значення. З метою посилення охорони територій та об'єктів природно-заповідного фонду, забезпечення інформованості та природоохоронного виховання населення виготовлено серію інформаційних знаків для встановлення їх на відповідній місцевості.

Здійснено друк довідникового видання «Цікаве про тварин Чернігівщини», завдяки якому читачі познайомляться з найбільш розповсюдженими видами фауни Чернігівщини та дізнаються цікаві факти з їхнього життя.

Для залучення більшої кількості туристів до об’єктів природно-заповідного фонду, більшої популяризації та привернення уваги до них облаштовано та відкрито три екологічні стежки на територіях та об'єктах природно-заповідного фонду області, а саме в РЛП «Ніжинський», РЛП «Ялівщина» та гідрологічному заказнику місцевого значення «Нижній Болгач» Ріпкинського району.

Також Департаментом екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації постійно ведуться роботи по визначенню територій та об’єктів перспективних для подальшого заповідання, роз’ясненню широким верствам населення необхідності збереження біорізноманіття, необхідності охорони та збереження природно-заповідних територій.

За інформацією Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації



Категорія: ЕКОЛОГІЯ | Переглядів: 939 | Теги: природні заповідник, Чернігівщина, вікові дерева | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar