реклама партнерів:
Головна » 2015 » Липень » 25 » Чернігівські шляхи Софії Русової
07:00
Чернігівські шляхи Софії Русової
Чернігівські шляхи Софії Русової Наприкінці минулого року історико-туристичний маршрут під такою назвою було презентовано на Чернігівщині. За ініціативи громадськості й підтримки голови обласної ради Миколи Звєрєва і ректора ЧНПУ ім. Т. Г. Шевченка Миколи Носка було відреставровано та освячено пам’ятний знак Софії Русовій на її батьківщині в Олешні Ріпкинського району.
Дуже скоро історико-туристичний маршрут поповниться новою пам’яткою. У 90-х роках минулого століття за ініціативи голови Чернігівського відділу Союзу українок Раїси Решетнюк коштом української діаспори було виготовлено пам’ятник Софії Русовій (скульптор В. Дубовий). Після довгих вагань і суперечок пам’ятник видатному педагогові-просвітительці доставили до Ріпкинської гімназії, на базі котрої діє обласний центр педагогічної спадщини Софії Русової.

Як повідомила ініціатор проекту – директор Ріпкинської гімназії Н. Корж, відкриття першого в Україні пам’ятника Софії Русовій відбудеться у Софіїн день – 30 вересня – День Віри, Надії, Любові та їхньої матері Софії. На захід прибудуть численні гості – представники влади, науковці, освітяни, журналісти, громадськість. Я особисто звернувся до керівництва обласної державної адміністрації з конкретними пропозиціями щодо створення та організації роботи обласного оргкомітету з підготовки й відзначення ювілею – 160-річчя від дня народження Софії Русової – в лютому 2016 року.

Відкриття першого в Україні пам’ятника видатному педагогові-просвітителю, державній діячці України стане вагомим кроком у справі підготовки до відзначення знаменної події, дослідження та популяризації творчої спадщини Софії Русової.

Володимир Єрмак, історик-краєзнавець, член Національної спілки журналістів України
Джерело: Хвиля Десни



Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 1201 | Теги: Чернігівщина, Софія Русова, Олешня | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar