реклама партнерів:
Головна » 2018 » Травень » 2 » Чернігівський архієпископ молився англійською. У Європарламенті
19:48
Чернігівський архієпископ молився англійською. У Європарламенті
Чернігівський архієпископ молився англійською. У Європарламенті Патріарх Київський і всієї Руси - України Філарет перебуває у Європарламенті, в Страсбурзі, де бере участь у двох конференціях та планує відвідати українських воїнів, що проходять там лікування, повідомляє Сіверщина

Патріарха супроводжують патріарший намісник, митрополит Переяслав- Хмельницький Єпіфаній, голова відділу звонішніх церковних зносин, екзарх Європи, архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон та секретар Синоду, архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій.

Візит розпочався з молебню, на якому були присутні представники України в європейських структурах, родичі полонених українців.

«Помолимося Господу нашому Ісусу Христу, щоб він благословив нашу працю, нашу співпрацю на благо і України, і Європи. Благословив, щоб у світі запанував мир», - сказав Патріарх.

Він також помолився за створення в Україні єдиної помісної православної церкви.

«Українська помісна православна церква є єдиною духовною основою неподільності Української держави та єдності українського народу», - наголосив Патріарх Філарет.

Молебень відбувся українською й англійською мовами. Текст молитви англійською читав архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій.

"Сподіваюся, саме в цій єпархії УПЦ КП, на Чернигівщині, буде відслужена перша священна літургія англійською мовою. Приїду спеціально", - написав відомий журналіст Ростислав Мартинюк.



Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 771 | Теги: УПЦ КП, Євстратій, Європарламент | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar