реклама партнерів:
Головна » 2018 » Січень » 28 » Чернігівський театр покаже у столиці "Баладу про Крути"
15:47
Чернігівський театр покаже у столиці "Баладу про Крути"
Чернігівський театр покаже у столиці З нагоди 100-річчя бою під Крутами Чернігівський обласний академічний український музично-драматичний театр ім. Т. Шевченка у понеділок, 29 січня, покаже в Києві прем'єру "Балада про Крути".

"Прем'єра вистави "Балада про Крути" у постановці художнього керівника театру Андрія Бакірова відбудеться на сцені Національного академічного драматичного театру ім. І. Франка. Це, з одного боку, документальне відображення буремних історичних подій, що відбувалися в Україні у 1917-1918 роках, з іншого - натхненний реквієм мужності й самовідданості юних патріотів молодої Української держави", - ідеться в повідомленні.

"Балада про Крути" є сценічною версією однойменного твору чернігівського літератора Анатолія Покришеня. У виставі задіяні понад 120 учасників - з театру ім. Т. Шевченка, обласного молодіжного театру, обласного дитячого (лялькового) театру ім. О.Довженка, академічного народного хору обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм.
Читайте також: У Києві з'явилися сіті-лайти до 100-річчя бою під Крутами

У сценічному оформлені вистави використані документальні кадри реальних подій того часу, фотографії загиблих захисників незалежності України. Прототипом декорацій стали об'єкти Меморіального комплексу "Пам'яті героїв Крут". Одяг, зброя та інший реквізит максимально наближені до реально існуючих у той історичний період.

Постановка здійснена сприяння Міністерства культури України та Чернігівської ОДА.



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 690 | Теги: Київ, крути, Театр | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar