реклама партнерів:
Головна » 2016 » Червень » 21 » Чеські традиції пивоваріння в серці Чернігівщини: завод «Десна» відзначає 40 років з дня відкриття
16:52
Чеські традиції пивоваріння в серці Чернігівщини: завод «Десна» відзначає 40 років з дня відкриття
Чеські традиції пивоваріння в серці Чернігівщини: завод «Десна» відзначає 40 років з дня відкриття Чеські традиції пивоваріння в серці Чернігівщини: завод «Десна» відзначає 40 років з дня відкриття
У червні чернігівському відділенню САН ІнБев Україна виповнилося 40 років. За цей час завод пройшов шлях від лідера радянського пивоварного ринку до одного з найбільш високоякісних і екологічних виробників пива в Україні.

Завод «Десна» був відкритий на території Новозаводського району Чернігова в 1976 році. З першого дня роботи виробництва всі види місцевого пива варилися з використанням чеських технологій на основі найчистішої артезіанської води.

В 2006 році «Десна» став частиною міжнародного лідера пивоваріння – компанії Anheuser-Busch InBev, яку в Україні представляє САН ІнБев Україна. З цих пір асортимент «зіркових» брендів заводу розширився – кожна торгова марка завоювала великий сегмент шанувальників. А потужність заводу сягає близько 120 000 літрів пива на день.

Завдяки впровадженню унікальної для України системи управління якістю LIMS (Laboratory Information Management System) був посилений контроль над дотриманням європейських стандартів якості та постійним впровадженням інноваційних технологій на виробництві. Сьогодні відповідно до стандартів готова продукція контролюється за 25 показниками. Завдяки цьому щорічно зростає популярність усіх брендів пивоварні: «Чернігівське», Staropramen, Stella Artois, Becks і «Рогань».

Всі сорти можна спробувати під час регулярних екскурсій, де професійні дегустатори розкажуть також про основи зітологіі – науки про поєднання різних видів пива та їжі, і поділяться секретами виробництва. У своїх рецептах пивовари використовують воду, хміль, солод та ячмінь. А в деякі сорти додають кукурудзу, пшеницю, рис, спеції і навіть фрукти.

На пивоварні постійно впроваджуються інноваційні технології, у першу чергу ті, які дозволяють скоротити споживання природних ресурсів. 2012 року на Чернігівському відділенні був запущений комплекс з очищення стічних вод, де використана на виробництві вода проходить очистку і тільки після цього потрапляє в каналізаційні стоки. Також у процесі очищення виділяється біогаз, який повторно використовується на виробництві. Один такий комплекс виробляє близько 20 300 кВт/день електроенергії, що дозволяє забезпечити потреби невеликого міста на цілий день. Серед екологічних досягнень – один із найвищих показників переробки відходів – 99,6%. Крім того, щорічно знижується кількість води, використовуваної при виробництві продукції (приблизно на 3,28 л води на 1 л продукції), і емісії вуглекислого газу (приблизно на 11%). Обсяг використовуваних пакувальних матеріалів за останній час скоротився на 22 тонни.



Інформаційна довідка:
ПАТ «САН ІнБев Україна» є лідером українського пивоварного ринку та представляє найбільшу в світі пивоварну компанію Anheuser-Busch InBev. ПАТ «САН ІнБев Україна» об'єднує Чернігівське, Харківське та Миколаївське відділення компанії. Портфель пивних брендів складається з глобальних ТМ: Bud, Corona Extra, Stella Artois, Beck’s; міжнародних ТМ: Corona, Staropramen, TALLER, Hoegaarden, Leffe, Lowenbrau, Franziskaner, Spaten, а також локальных ТМ: «Чернігівське», «Рогань», «Янтар», «Жигулевское», DAO. У 2015 році частка українського ринку ПАТ «САН ІнБев Україна» склала 32,4% у натуральному вираженні за даними міжнародної соціологічної маркетингової компанії Nielsen Holdings N.V.
www.facebook.com/SUNInBev.UA













Категорія: РІЗНЕ | Переглядів: 1175 | Теги: ukrainianbeer, ‎SunInBevUkraine, Brewery, ‎чернігів | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar