реклама партнерів:
Головна » 2017 » Листопад » 28 » Чи будуть міський голова та його заступники проводити рейди у чернігівських маршрутках
17:01
Чи будуть міський голова та його заступники проводити рейди у чернігівських маршрутках
Чи будуть міський голова та його заступники проводити рейди у чернігівських маршрутках Петиція, розміщена на сайті міської ради, щодо рейдів міського голови та його заступників у чернігівських маршрутках набрала необхідну кількість голосів (275 з 250 необхідних).

Зокрема, у петиції зазначається: "...зобов'язати міського голову та його заступників не рідше разу на тиждень проводити рейд у чернігівських маршрутках.
Дана петиція - наслідок провальної транспортної реформи і систематичного невиконання перевізниками навіть елементарних зобов'язань, взятих на себе згідно з умовами меморандуму.
Випадки відвертого хамства, неналежного санітарного стану машин, несправного технічного стану маршруток стаються все частіше і частіше.
А про таку "дрібницю" як уніформа для водіїв перевізники геть забули.
http://val.ua/site/news/97486 - а у п'ятницю, 22 вересня стався просто кричущий випадок, коли водій 30 маршрутки "загубив" пасажира.

Очевидно, що управління транспорту просто нездатне контролювати міські пасажирські перевезення, тому пропонується розподілити між міським головою Владиславом Атрошенком та його заступниками обов'язки із проведення рейдів на міських автобусних маршрутах.
Для цього треба розробити графік чергувань. У міського голови - 6 заступників, а тому кожен із вищеперерахованих чиновників чергуватиме 1 день на тиждень.
Рейди пропонується проводити тричі на день: вранці, вдень та ввечері".
Автор петиції: Тіток Андрій Володимирович.

Відповідь на електронну петицію:
Шановний Андрію Володимировичу!
Рішенням виконавчого комітету міської ради від 24 березня 2017 року № 135 «Про вартість проїзду в міському пасажирському транспорті» з 01.04.2017 року встановлено граничну вартість разового квитка на проїзд в автобусі для перевезення пасажирів у межах міста Чернігова – 4,50 грн.
Разом з тим, між суб’єктами господарювання, що здійснюють діяльність у сфері надання послуг з перевезень автомобільним транспортом у м. Чернігові, та виконавчим комітетом Чернігівської міської ради було укладено Меморандум про взаєморозуміння та співпрацю, який містить низку зобов’язань, які перевізники повинні були виконати до серпня 2017 року.
Стосовно стану виконання звітуємо.
Транспортні засоби, які обслуговують автобусні маршрути міста, обладнано засобами GPS-моніторингу та підключено до системи моніторингу ТОВ «Дозор». В обладнанні, яке встановлювало підприємство ТОВ «Дозор» на початку виконання робіт, було виявлено заводський брак, що підтвердив завод-виробник та виконавець робіт. У зв’язку з тим, що об’єм несправного обладнання був достатньо великий, та враховуючи поступовість зняття автобусів з лінії (задля уникнення негативного впливу на графіки роботи), демонтаж та встановлення нових трекерів зайняв деякий час. Але до липня основний об’єм робіт було виконано.
Наказом управління транспорту та зв’язку міської ради встановлено вимоги до вигляду водіїв громадського транспорту міста.
До серпня 2017 року одяг водіїв транспортних засобів на автобусних маршрутах міста приведено до єдиного зразка – придбано футболки або сорочки синього кольору. Окрім цього перевізник ПрАТ «Таксосервіс» замовив для водіїв підприємства куртки зі світловідбиваючими стрічками, на зразок форменого одягу водіїв Комунального підприємства «Чернігівське тролейбусне управління».
Зі свого боку управління транспорту та зв’язку за допомогою планових та позапланових перевірок здійснює в ранкові та вечірні години, в робочі та вихідні дні постійний контроль зовнішнього вигляду водіїв громадського транспорту, поведінки за кермом (паління, розмови по телефону), а також стану транспортних засобів з подальшим застосуванням до порушників системи штрафних санкцій.
Трапляються поодинокі випадки порушень вище зазначених вимог, що можна пояснити людським фактором – забув одягти, не встиг випрати форму тощо та суто технічним – водію іноді доводиться усувати поломку автобусу прямо на маршруті, що може призвести до забруднення одягу.
Також встановлено, що велика частка порушень, наприклад, пошкоджені сидіння, рекламні листівки на вікнах та стінах салонів, бруд, малюнки – це, на жаль, «внесок» пасажирів у знищення охайного вигляду громадського транспорту.
Щодо поведінки водіїв на дорозі та по відношенню до пасажирів, керівництвом автотранспортних підприємств застосовуються жорсткі засоби впливу: грубі та часті порушники звільняються, інші притягуються до дисциплінарної відповідальності. Та слід зазначити, що наразі підприємства дуже гостро відчувають дефіцит працівників за професією «водій автобусу» з причини їх міграції до більших міст та інших країн.
Що стосується випадку з травмою жінки, який стався 22 вересня 2017 року на автобусному маршруті № 30 (перевізник - ТОВ «Пассавто-ЛТД»), іфнформуємо, що інцидент було терміново розглянуто та знайдено шляхи вирішення в той же день.
Звертаємо увагу на те, що перевізниками планово виконуються інвестиційні зобов’язання з оновлення рухомого складу без порушень строків.
Стосовно технічного стану транспортних засобів повідомляємо, що автобуси, які обслуговують мережу міських маршрутів загального користування, мають необхідні дозвільні документи та обладнані відповідно до Свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу, виданого уповноваженим компетентним органом. Без них організатор перевезень не допустив би транспорт до участі у конкурсі, а відповідні контролюючі органи - до обслуговування маршрутів громадського транспорту.
Керівництво міста в процесі виконання посадових обов’язків постійно здійснює контроль за функціонуванням інфраструктури міста, у тому числі за роботою громадського транспорту.

Начальник управління Ю. В. Горбань".




Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 907 | Теги: маршрутки, Чернігів, петиція | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar