реклама партнерів:
Головна » 2017 » Липень » 16 » Чи стануть Хоробичі центром громади та до кого приєднається Великий Дирчин?
16:05
Чи стануть Хоробичі центром громади та до кого приєднається Великий Дирчин?
Чи стануть Хоробичі центром громади та до кого приєднається Великий Дирчин? Саме ці питання були основними під час зустрічей жителів названих громад Городнянського району з представниками Офісу реформ при Чернігівському регіональному відділенні Асоціації міст України.

12 липня у селі Хоробичі відбулася виїзна консультація представників Офісу реформ. У зустрічі взяли участь голови сільрад, які згідно Перспективного плану можуть ввійти до складу майбутньої Хоробицької ОТГ, а також місцеві жителі.

Неординарна ситуація склалася на території так званого Хоробицького “куща”. Села, які знаходяться на кордоні з Білоруссю, можуть увійти до складу як Городнянської ОТГ, так і утворити власну, з центром у Хоробичах.

Одним з аргументів на користь створення Хоробицької громади є територіальна віддаленість Городні від багатоьох з цих сіл. Так, найвіддаленіше село знаходиться на відстані 45 кілометрів від Городні, в той час, як до села Хоробичі близько 20 км. Також, шлях зі всіх цих сіл на Городню пролягає через Хоробичі.

У разі утворення кількість населення Хоробицької ОТГ становитиме близько 3500 жителів.

Більшість сільських голів незважаючи на всі ці умови зацікавлені у входженні до складу Городнянської ОТГ. Тому консультанти Офісу реформ при ЧРВ АМУ пояснили присутнім як це правильно зробити законодавчо.

Цього ж дня представники Офісу реформ відвідали село Великий Дирчин цього ж, Городнянського району.

Під час зустрічі консультанти Офісу реформ обговорили з присутніми варіанти входження до майбутніх ОТГ. Згідно Перспективного плану Великий Дирчин повинен ввійти до складу Городнянської ОТГ, однак більшість населення та депутатів хочуть приєднатися до майбутньої Седнівської ОТГ. Обґрунтовуючи це тим, що Седнівська громада буде меншою і тим самим більш компактною.

Консультант з бюджетних питань Микола Силенко розповів присутнім, що у разі входження до Седнівської ОТГ потрібно буде вносити зміни до Перспективного плану.

Джерело: otg.cn.ua



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 709 | Теги: Хоробичі, Городнянщина, децентралізація | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar