реклама партнерів:
Головна » 2015 » Травень » 17 » Чи законно передані у власність землі громадського пасовища біля села Количівка
07:16
Чи законно передані у власність землі громадського пасовища біля села Количівка
Чи законно передані у власність землі громадського пасовища біля села Количівка Прокурором Чернігівського району розпочато кримінальне провадження для перевірки факту зловживання службовим становищем посадовцями Головного управління Держземагентства у Чернігівській області при розпорядженні землями громадського пасовища Іванівської сільради за ч. 1 ст. 364 КК України.
Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернігівської області.

Установлено, що Головним управлінням Держземагентства у Чернігівській області упродовж 2013 року прийнято ряд наказів, якими у приватну власність передано понад 10 га землі сільськогосподарського призначення державної власності для ведення особистого селянського господарства та індивідуального садівництва на території Іванівської сільради Чернігівського району.
Вівдведення цих земель відбулося за рахунок пасовища, яке ще у 1991 році рішенням Чернігівської районної ради відведено у користування Іванівської сільради для колективного випасання худоби.
Питання накладення відведених у приватну власність земель на масив громадського пасовища з визначенням площі, меж та конфігурації буде досліджено слідчим шляхом, що матиме суттєве значення у подальшому для вирішення питання повернення цих земель громаді у судовому порядку.

Як повідомляла газета Голос України, майже 300 мешканців Количівки на дві години перекрили у селі автомагістраль Чернігів—Київ.
У такий спосіб вони заявили про свій протест щодо таємного переділу їхнього пасовища. Селяни після святкування Великодня були поставлені перед фактом: на лузі, де традиційно випасали корів, з’явилися невідомі, які розмічали дерев’яними стовпчиками межі ділянок. Як з’ясувалося, на добрій частині пасовища «оселився» кооператив «Георгіївський», його члени отримали згідно з чинним законодавством(?!) землю. При цьому ділянки вже мають кадастровий номер! Більшість із них — по 12 соток. Але й кілька — по 2 гектари! Одне слово, така новина для власників корів була немов удар обухом по голові! Оце «георгієвська» окупація!



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 1164 | Теги: Количівка, пасовища, прокуратура | Рейтинг: 1.0/1
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar