реклама партнерів:
Головна » 2015 » Лютий » 14 » Чому «Чернігівобленерго» стабільно знущається з чернігівців?
22:04
Чому «Чернігівобленерго» стабільно знущається з чернігівців?
Чому «Чернігівобленерго» стабільно знущається з чернігівців? Зміна керівництва компанії «Чернігівобленерго» на т.в. обов’язки голови правління Володимира Ткача може позитивно вплинути на Чернігів.
Жителі нашого міста можуть змінити ставлення до енергетиків загалом. А можуть і не змінити. Бо попереднє призначення Юрія Касіча після масових виступів роботодавців, керівників підприємств і простих чернігівців у липні 2014 року не внесло особливих змін у роботу компанії.
Російський бізнесмен Григоришин не здає свої позиції в українському енергетичному бізнесі. З його висоти не видно рівня міста Чернігова, і нам доводиться спотикатися щодня.

Епоха царювання Бойка
За час дворічного керівництва Юрія Бойка (зараз однієї з ключових фігур Григоришина в Україні), який правив енергетиками на Чернігівщині, як цар, в області була побудована така система, через яку стогнали і підприємства, і звичайні споживачі. Але керівництво міняється, а ставлення компанії до чернігівців поки що не змінюється. Сьогодні покажемо лише один із напрямків бездіяльності енергетиків. У даному випадку — підрозділу «Чернігівобленерго» — Чернігівських міських електромереж.

Кроти-енергетики
Енергетики Чернігова вирізняються тим, що вони, наче кроти, переривають під час аварійних робіт проїжджу частину чи тротуари, а потім кидають їх напризволяще. А тим часом не тільки псується обличчя нашого міста, а й створюються незручності для всіх чернігівців. Прикладів можна наводити десятки. Один із них — Шерстянка. Там керівництво енергетиків не бачить наслідків свого риття. Статистика комунального підприємства «Дільниця з контролю за благоустроєм міста» Чернігівської міської ради показує, що копають місто «Чернігівводоканал», Чернігівська ТЕЦ, «Укртелеком», «Облтеплокомуненерго», приватні підприємці. Але тільки Чернігівські міські електричні мережі після своїх «розкопів» не впорядковують територію. Доказів тому — десятки.

Хто навчить енергетиків працювати по-людськи?
Жителі Чернігова звертаються до міських служб: закличте до порядку енергетиків, хай за собою «полатають» дороги і тротуари. Мер Чернігова Олександр Соколов, знаючи, хто завідує грошима енергетиків, звертався до голови правління «Чернігівобленерго» Юрія Бойка ще влітку: «Роботи за 22-ма об’єктами проведено, проте відновлення асфальтного покриття досі не здійснено». Міський голова пропонував енергетикам для таких потреб укласти договір із будь-яким підрядником. Реакції «Чернігівобленерго» — нуль. Підприємці також обурилися політикою компанії та пікетували підприємство влітку. Григоришин замінив Бойка на Касіча в «Чернігівобленерго». Справи не покращились.
Начальник «Дільниці з контролю за благоустроєм» Артем Стах звертався до Юрія Касіча: уже 27 ділянок у місті, розритих енергетиками, не впорядковані! Усі підприємства після земельних робіт проводять благоустрій. Тільки не енергетики.

Авгієві стайні для Ткача і загроза реприватизації?
Невдоволення приватною енергетичною компанією «Чернігівобл-енерго», власниками майже 75% акцій якої є зарубіжні компанії в офшорних зонах, наростає. Особливо після відключень електроенергії. Роботодавці Чернігова 4 лютого заявили на прес-конференції в прямому ефірі, що вони незадоволені діями керівництва компанії і планують виступи. Може, вони знову будуть вимагати реприватизації?
Чи не простіше було б новому керівнику «Чернігівобленерго» Володимиру Ткачу почати робити кроки назустріч і показати, що компанія — не ворог чернігівцям і починає робити все, щоб упорядкувати місто?

Позиція страуса
Позиція компанії озвучена прес-службою «Чернігівобленерго»: «Порушення асфальто-бетонних покриттів і газонів у Чернігові утворилося внаслідок проведення аварійних робіт у кабельній електромережі 0,4—10 кВ. Це питання знаходиться в компетенції керівництва Чернігівських міських електричних мереж. Чому бездіяльність посадовців призвела до порушення елементів благоустрою міста, розбиратиметься нове керівництво ПАТ «Чернігівобленерго».
Це фактично відписка. Точніше, переведення стрілок на керівника міських електромереж Віктора Степанця. А фінансування робіт по Чернігову зараз, як і рік тому, знаходиться в руках «Чернігівобленерго».
Якщо страус і далі буде засовувати голову в розриті енергетиками баюри, добром це не закінчиться.

Владислав САВЕНОК, фото автора, Чернігівські відомості



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 1930 | Теги: бізнес, Владислав Савенок, Чернігівобленерго | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar