реклама партнерів:
Головна » 2015 » Березень » 28 » «Ці земельні ділянки – лакмусовий папір для влади»
16:23
«Ці земельні ділянки – лакмусовий папір для влади»
«Ці земельні ділянки – лакмусовий папір для влади» Так кажуть громадські активісти про судові справи щодо земельних ділянок у Чернігові для сімей загиблих учасників АТО. Міська рада виділила родичам загиблих бійців землю в районі вулиці Танкістів. Але на ці ділянки є інші претенденти, яким відмовлено і які подали судовий позов до міської ради. Новозаводський районний суд розглянув перші справи за цими позовами, повідомляє Сіверцентр
Більше 20-ти громадян наприкінці 2013-го року подавали заяви про надання земельних ділянок в районі вулиці Танкістів в обласному центрі (тут розташовані землі запасу комунальної власності площею понад три га). Спочатку на одній з сесій земельні питання були зняті з розгляду, а згодом був встановлений мораторій на надання дозволів на розроблення проектів землеустрою для присадибних ділянок. На цих підставах претендентам на землю було відмовлено. 12-го ж березня цього року на 49-ій сесії міськради на ці ділянки вже дозволили розробляти проекти землеустрою членам сімей учасників АТО.
Ті громадяни, які претендували на цю землю раніше, очевидно, вважають себе ображеними і подали судовий позов до міськради. Таких позовів майже 30, і Новозаводський районний суд розглянув перших три справи. Позивач з’явився тільки на одному з засідань. На наступні засідання позивачі вже не приходять; не було позивачки й тепер. Інтереси міської ради представляє юрист Ксенія Муляренко.
На суді не було й членів сім’ї бійця, якій виділено ділянку. Але оскільки судова справа зачіпає інтереси сім’ї, то суд вирішив залучити до розгляду в даному випадку вдову загиблого воїна.
По кожній ділянці площею 10 соток суд розглядає справу окремо. У даному випадку суддею оголошено перерву, наступне засідання відбудеться 14-го квітня. Як бачимо на цьому прикладі, справи по землі для сімей загиблих значно затягуються.

Наступне судове засідання — по черговій земельній ділянці в складі масиву по вулиці Танкістів — пройде 31-го березня.



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 959 | Теги: Чернігівщина, АТО, суд, земельні ділянки | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar