реклама партнерів:
Головна » 2018 » Жовтень » 31 » Цього року Чернігів придбає 6 нових тролейбусів
18:51
Цього року Чернігів придбає 6 нових тролейбусів
Цього року Чернігів придбає 6 нових тролейбусів Чернігів готовий придбати цього року шість нових тролейбусів. Для цього місто вже зробило всі належні кроки: закупівля передбачена в міській програмі, зарезервовані бюджетні кошти, проведений тендер в електронній системі публічних закупівель «ProZorro».

18 жовтня комунальне підприємство "Чернігівське тролейбусне управління" підписало договір з переможцем торгів – місцевим підприємством Чернігівський автозавод в особі ТОВ «Еталон-Лізинг». Згідно з документом, всі шість тролейбусів мають бути поставлені до кінця 2018 року.

Як повідомили в інформаційній службі ЧТУ, на даний час пов’язані з закупівлею документи, відповідно до процедурних вимог, очікують висновку Антимонопольного комітету України.

Необхідність закупівлі пов’язана зі зношеністю рухомого складу тролейбусів і гострою нестачею машин «на ходу» для обслуговування міста.

Як вже повідомлялось, минулого року за кошти бюджету міста придбали 5 нових тролейбусів, позаминулого – 10. Подібного оновлення тролейбусного парку Чернігів не бачив вже багато років. За інформацією КП "ЧТУ", із врахуванням 6-и нових машин, тролейбусний парк міста становитиме вже 21 тролейбус місцевого виробництва «Барвінок». Усі вони – сучасні низькопідлогові, придатні для заїзду-виїзду людей на візках. Окрім "Барвінків", чернігівців перевозять ще 5 низькопідлогових тролейбусів інших виробників.

Одночасно з цією закупівлею Чернігів готується придбати ще 40 або й більше нових тролейбусів, залучивши кредит Європейського інвестиційного банку. Залучення коштів міжнародної фінансової інституції – тривала процедура, але поступово справа просувається. ЄІБ вже дав угоді «зелене світло», оприлюднені до тендерні оголошення про намір і зараз триває процес погодження тендерної документації з українськими профільними міністерствами.

Зокрема, завтра, 30 жовтня, фахівці міського управління транспорту та КП ЧТУ беруть участь у нараді в Мінінфраструктури України з приводу оформлення документів цього тендеру. Він буде міжнародним, пройде не на «ProZorro», а на міжнародному майданчику. Для Чернігова це буде перший такий досвід.

За інформацією прес-служби Чернігівської міської ради



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 691 | Теги: тролейбуси, ProZorro, Чернігів | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar