реклама партнерів:
Головна » 2017 » Серпень » 23 » День Державного Прапора у Новгороді-Сіверському відзначили урочисто й на високому рівні
20:01
День Державного Прапора у Новгороді-Сіверському відзначили урочисто й на високому рівні
День Державного Прапора у Новгороді-Сіверському відзначили урочисто й на високому рівні Сьогодні, 23 серпня, напередодні Дня Незалежності, Чернігівщина, як і вся країна, вшанувала головний державний символ – Прапор України.

Публічні урочисті заходи з цієї нагоди відбулися, зокрема, й у Новгороді-Сіверському – одному з найпівнічніших міст України. Разом із місцевою громадою свято відзначили й запрошені гості, серед який – голова Чернігівської облдержадміністрації Валерій Куліч і голова обласної ради Ігор Вдовенко.

Головну почесну місію – урочисте підняття Державного Прапора України – виконали Андрій і Юлія Соломахи – діти загиблого захисника України-учасника антитерористичної операції, старшого солдата Збройних сил України Олега Соломахи та військовослужбовці Чернігівського гарнізону. Після цього учасники зібрання хвилиною мовчання пом’янули всіх тих, хто віддав життя за Україну.

Продовжуючи захід, організатори запросили до слова голову Чернігівської ОДА Валерія Куліча. Звертаючись до зібрання, він, зокрема, сказав: «Наш прапор символізує високі ідеали та миролюбність наших співвітчизників. Він єднає всіх нас із тисячами воїнів, які боронять інтереси нашої держави на її сході. Ми пишаємось їх мужністю і відвагою та віримо, що настане час, коли над усіма містами й селами Донеччини, Луганщини та Криму замайорять українські прапори. І ми не самотні у цій боротьбі. З нами увесь цивілізований світ. А це свідчить про високий рівень довіри, що існує у світі до нашої країни і до реформ, які в ній відбуваються. Україна змінюється, змінюємося разом з нею і ми. Далеко не завжди ці переміни проходять легко й безболісно. Проте ми знаємо, куди йдемо, чого прагнемо і заради чого віддають свої життя на Донбасі наші найкращі земляки».

Принагідно очільник виконавчої влади області вручив відзнаку – нагрудний знак «За оборону станиці Луганської» – ветерану 13-го батальйону територіальної оборони Сергію Набоку, одному зі 158 захисників України-жителів Новгорода-Сіверського.

З нагоди Дня Незалежності та Дня Державного Прапора України також відбулося й уже традиційне урочисте вручення паспортів громадянина України юним жителям Чернігівщини.

«Сьогодні перед вами відкритий практично весь світ, – наголосив Валерій Куліч, звертаючись до молоді. – Ви можете мандрувати ним, здобувати знання, знаходити нових друзів, працювати чи відпочивати. Адже ви – вільні громадяни незалежної і демократичної держави, назва якій – Україна. Не забувайте про це. Будьте гідними тієї неймовірно високої ціни, яку заплачено за право нашого народу самостійно вирішувати власну долю, за право України й українців бути частиною великої європейської родини».

За інформацією прес-служби облдержадміністрації











Категорія: ПОДІЇ | Переглядів: 828 | Теги: День прапора, Новгород-Сіверський | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar