реклама партнерів:
Головна » 2015 » Серпень » 5 » День медичних представлень в обласних лікувальних закладах
18:33
День медичних представлень в обласних лікувальних закладах
День медичних представлень в обласних лікувальних закладах Представлення новопризначених керівників декількох медичних закладів обласного рівня відбулися сьогодні, п’ятого серпня, в Чернігові. Обласну лікарню та обласний онкологічний диспансер відтепер очолюватимуть нові головні лікарі, а обласною стоматологічною поліклінікою продовжить керувати нинішній головлікар, але вже не у статусі виконувача обов’язків.

Представляючи нового головлікаря Чернігівської обласної лікарні, яким, згідно з рішенням 27-ї позачергової сесії обласної ради, було призначено Андрія Жиденка, голова Чернігівської ОДА зазначив важливість ефективного управління закладом, особливо за умов децентралізаційних тенденцій. «У ході робочих поїздок областю я обов’язково ознайомлююся з роботою місцевих лікарень. Рівень їхнього забезпечення – вкрай незадовільний і перспектива змін у цій галузі поки не дуже ясна. Тому обласна лікарня, як заклад третього рівня надання медичної допомоги, а отже – найвищого на Чернігівщині – має сконцентрувати все найкраще і повинен забезпечувати потреби мешканців області в повному обсязі. Це – ключовий заклад, і за роки роботи на посаді керівника Миколи Михайловича Романюка кожен рік був роком розвитку. Переконаний, що і тепер, коли ваш колектив очолив Андрій Михайлович, ми не втратимо темп, а ще й поліпшимо якість медичного забезпечення за рахунок прогресивних дій і міцної взаємодіє колективу, очільника і влади», – сказав Валерій Куліч.

Колектив і присутні гості щиро подякували Миколі Михайловичу Романюку за багаторічну сумлінну працю, а новий головний лікар Андрій Жиденко одразу ж звернувся до голови з пропозицією робочої зустрічі, щоб обговорити втілення пропозицій, які вже виникли в ході ознайомлення з роботою установи.

Чернігівський обласний онкологічний диспансер відтепер очолює новий головний лікар – Валерій Олексійович Зуб. «Це певна зміна покоління у вашому закладі, яка, переконаний, піде на користь усім», – зазначив голова ОДА Валерій Куліч. Новий керівник закладу – кандидат медичних наук, лікар вищої кваліфікаційної категорії з онкогінекології та організації і управління охороною здоров’я – зростав як професіонал у цьому ж колективі. З 1997 року, після закінчення інтернатури за спеціальністю «акушерство і гінекологія», він працює лікарем онкогінекологом у Чернігівському обласному онкологічному диспансері, а з 2006 року – завідувач поліклінічним відділенням Чернігівського обласного онкологічного диспансеру.

У ході 27-ї позачергової сесії обласної ради, рішенням якої відбулися два попередні призначення, було вирішено призначити на посаду головного лікаря Обласної стоматологічної поліклініки Сергія Петровича Горбаня, який успішно виконує ці обов’язки з січня 2014 року.

Довідково
Жиденко Андрій Михайлович закінчив Київський медичний інститут ім. О.О.Богомольця, медичний факультет за спеціальністю «лікувальна справа» у 1988 році. З 1989 року, після закінчення інтернатури за спеціальністю «пульмонологія», працював лікарем пульмонологом у Чернігівській обласній лікарні, з жовтня 1998 року – завідувач пульмонологічного відділення міської лікарні № 4 Чернігівської міської ради. З 26 лютого 2003 року – головний лікар міської лікарні № 4, з лютого 2007 року працював на посаді головного лікаря міської лікарні № 1 Чернігівської міської ради. Має почесне звання «Заслужений лікар України», лікар вищих кваліфікаційних категорій з пульмонології та з організації і управління охорони здоров’я. За багаторічну сумлінну працю в галузі охорони здоров’я нагороджувався Почесним грамотами Міністерства охорони здоров’я України.

Зуб Валерій Олексійович у 1994 році закінчив Полтавський державний медичний стоматологічний інститут, медичний факультет за спеціальністю «лікувальна справа», з 1997 року, після закінчення інтернатури за спеціальністю «акушерство і гінекологія», працює лікарем онкогінекологом у Чернігівському обласному онкологічному диспансері, з 2006 року – завідувач поліклінічним відділенням Чернігівського обласного онкологічного диспансеру. У 2009 році успішно закінчив магістратуру за спеціальністю «Державна служба» в Чернігівському державному технологічному університеті. У 2012 році захистив дисертацію кандидата медичних наук за спеціальністю «акушерство і гінекологія».
Валерій Олександрович – кандидат медичних наук, лікар вищої кваліфікаційної категорії з онкогінекології та з організації і управління охороною здоров’я. Депутат Чернігівської міської ради 4 скликання. Депутат Чернігівської обласної ради 5-го й 6-го скликань.
З 2006 року – голова постійної комісії з питань охорони здоров‘я та захисту населення від наслідків аварії на ЧАЕС Чернігівської обласної ради.
За багаторічну сумлінну працю в галузі охорони здоров’я нагороджувався Почесним грамотами Кабінету Міністрів України, Міністерства освіти і науки України, Чернігівської обласної ради, Грамотою Верховної Ради України, Подякою Міністерства охорони здоров’я України.

Горбань Сергій Петрович закінчив у 2000 році Кримський державний медичний університет ім. С.І. Георгієвського. Після проходження інтернатури за спеціальністю «стоматологія» з 2002 року працював лікарем-стоматологом І-го терапевтичного відділення КЛПЗ «Чернігівська обласна стоматологічна поліклініка», а з 2013 року очолив третє стоматологічне відділення поліклініки.
Сергій Петрович має вищу кваліфікаційну категорію зі спеціальності «ортопедична стоматологія», закінчив курси спеціалізації за спеціальністю «організація і управління охороною здоров'я». З січня 2014 року виконує обов’язки головного лікаря КЛПЗ «Чернігівська обласна стоматологічна поліклініка».

Прес-служба облдержадміністрації





Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 1265 | Теги: медицина, Чернігів, кадри | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar