реклама партнерів:
Головна » 2016 » Жовтень » 15 » День захисника України у Чернігові: зустрічі, вшанування, урочистий марш, відзнаки
18:28
День захисника України у Чернігові: зустрічі, вшанування, урочистий марш, відзнаки
День захисника України у Чернігові: зустрічі, вшанування, урочистий марш, відзнаки 14 жовтня водночас із днем Покрови Пресвятої Богородиці та Днем українського козацтва, народ України відзначає державне свято – День захисника України. З цієї нагоди й у Чернігові, зокрема, відбулися урочисті заходи, учасниками яких стала широка аудиторія чернігівців та гостей міста.

Плеяда заходів, приурочених Дню захисника України, організатором чи співорганізатором яких є облдержадміністрація та її підрозділи, сьогодні розпочалася зустріччю голови ОДА Валерія Куліча, керівництва області та міста з представниками ветеранських організацій, спілки воїнів-інтернаціоналістів, козацтва та учасниками АТО.

У камерному форматі владці привітали зі святом земляків-ветеранів різних поколінь. Першим до них звернувся голова облдержадміністрації Валерій Куліч. «Нинішнє свято – можливість згадати й вшанувати всіх, хто в різні часи боровся за свою землю та відстоював її незалежність і волю. Сьогодні справа захисту українського суверенітету згуртувала і кадрових військових, і добровольців, і волонтерів, і ветеранів інших воєн.

Саме завдяки захисникам України, які стоять на сторожі інтересів нашої держави, ми можемо займатися своїми щоденними справами: ростити дітей, ходити на роботу, навчатися, відпочивати. Ми маємо завжди пам’ятати, що саме в цей час, у цю хвилину на сході України наші співвітчизники захищають наше мирне життя.

Тому, перш за все, бажаю, щоб в Україну повернувся мир. Щоб наша держава продовжувала свій розвиток під мирним небом і ніхто не намагався збити її з обраного шляху. Ми вдячні всім вам, що ви не відступили, не зламалися у тяжку хвилину і чесно та відповідально захищали й захищаєте рідну землю», – зокрема, виголосив у своїй промові голова ОДА Валерій Куліч.

Після цієї зустрічі її учасники приєдналися до громади на урочистих заходах у середмісті Чернігова. Спершу учасники зборів поклали квіти до пам’ятного знаку «Борцям за волю та незалежність України». А оскільки День захисника України відзначається на церковне свято Покрови Пресвятої Богородиці, яка ще з часів Руси-України є покровителькою та охоронницею українського війська, після покладання квітів відбувся молебень за захисників України та українське військо. Службу відправив настоятель храму святої великомучениці Катерини Української православної церкви Київського патріархату протоієрей Роман Кіник.

Далі учасники заходів перейшли на Красну площу, де вшанували захисників України покладанням квітів до Стели Героїв Небесної Сотні, меморіальної стели загиблим учасникам АТО і братської могили у сквері ім. М. М. Попудренка.

Кульмінацією офіційного відзначення Дня захисника України у Чернігові стало урочисте проходження маршем військових Чернігівського гарнізону. Одразу ж після цього всіх присутніх запросили оглянути військову техніку та озброєння, які спеціально з нагоди свята розмістили на центральній площі області.

Дещо згодом в обласному академічному українському музично-драматичному театрі ім. Т.Г. Шевченка відбулися урочисті збори та святковий концерт із нагоди відзначення Дня захисника України.

Принагідно, звертаючись до присутніх військовослужбовців, правоохоронців, усіх причетних до свята та членів їхніх родин, голова ОДА Валерій Куліч іще раз привітав їх та вручив державні нагороди і відзнаки облдержадміністрації.

Указом Президента України за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі орденом Богдана Хмельницького III ступеня нагороджено молодшого сержанта Сергія Станіславовича Кошмала (посмертно). Нагороду вручено матері загиблого – Романович-Кошмал Надії Зіновіївні.

Орденом «За мужність» III ступеня нагороджено старшого солдата Миколу Сергійовича Дегтяра(посмертно). Нагороду вручено матері загиблого – Бочковській Анжелі Анатоліївні.

За високий професіоналізм, зразкове виконання службових обов’язків та з нагоди Дня захисника України Почесною грамотою обласної державної адміністрації нагороджено:

Жданюка Миколу Миколайовича – провідного інженера-випробувача відділення наукових досліджень і випробувань з оцінки експлуатаційних характеристик відділу наукових досліджень і випробувань з оцінки характеристик озброєння та військової техніки управління наукових досліджень та випробувань озброєння та військової техніки військової частини А4444, майора;

Огневого Сергія Івановича – командира навчального батальйону 8-го Чернігівського навчального центру Державної спеціальної служби транспорту, підполковника;

Опанасенка Олександра Володимировича – старшого інструктора з водіння взводу бойового матеріально-технічного забезпечення третього стрілецького батальйону військової частини 3066 Національної гвардії України, старшину за контрактом;

Синявського Дмитра Костянтиновича – начальника відділу оперативного управління-заступника начальника командного центру штабу військової частини А4583, полковника.

Подяку голови обласної державної адміністрації оголошено:

Анищенку Олександру Миколайовичу – пенсіонеру МВС України;

Буренку Вадиму Азатовичу – командиру інженерно-саперного відділення інженерно-саперного взводу другого танкового батальйону військової частини – польова пошта В1688, молодшому сержанту;

Коблику Сергію Валерійовичу – начальнику штабу-першому заступнику командира реактивного-артилерійського дивізіону військової частини – польова пошта В1688, майору;

Покришеню Анатолію Митрофановичу – пенсіонеру МНС;

Половець Олені Миколаївні – старшому офіцеру відділу кадрів Чернігівського прикордонного загону Північного регіонального управління Державної прикордонної служби України, майору;

Щербатенку Віталію Івановичу – військовому комісару Сосницького районного військового комісаріату.

За високий професіоналізм, зразкове виконання службових обов’язків, активну волонтерську і громадську діяльність та з нагоди Дня захисника України Подяку голови обласної державної адміністрації оголошено духовенству та парафіянам кафедрального собору великомучениці Катерини Чернігова (настоятель – митрофорний протоієрей Роман Кіник).

За інформацією прес-служби облдержадміністрації
Фото: Сергія Чернякова, "Чернігівський формат"
.













Категорія: ПОДІЇ | Переглядів: 1065 | Теги: День захисника України, нагороди, Чернігів | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar