реклама партнерів:
Головна » 2010 » Липень » 19 » Депутата Дмитра Шевчука виключили з Партії регіонів
21:31
Депутата Дмитра Шевчука виключили з Партії регіонів
Депутата Дмитра Шевчука виключили з Партії регіонів За інформацією прес-служби Чернігівської міської організації Партії регіонів, депутата Чернігівської міськради Шевчука Дмитра Богдановича виключено «зі складу членів Партії регіонів». Мотивація такого рішення: «за порушення Статуту Партії регіонів і завдання своєю діяльністю шкоди репутації Партії регіонів». Рішення було прийнято на засіданні ради Чернігівської міської організації Партії регіонів, що відбулось 6 липня 2010 року.
Яким чином депутат Дмитро Шевчук зашкодив «репутації Партії регіонів», – виникає запитання. Давайте згадаємо, 51-у сесію міської ради, яка відбулася 24 червня 2010 року. В порядок денний сесії додатково було включене питання «Про надання дозволу на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок громадянам для будівництва і обслуговування жилого фонду, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка)». Ініціатор та автор проекту рішення – депутат міськради Таїсія Радчук (Блок Юлії Тимошенко).
Згідно проекту, передбачалося виділення восьми земельних ділянок під будівництво в охоронній зоні Національного архітектурно-історичного заповідника: на Лісковиці, неподалік від Свято-Троїцького монастиря та Іллінської церкви – пам’яток архітектури національного значення і в урочищі «Мар’їна роща». П’ять земельних ділянок планувалося виділити на вулиці Тичини біля асфальтно-бетонного заводу, в санітарно-захисній зоні полігону токсичних промислових відходів та в зоні забруднення ґрунтів важкими металами, де згідно Генерального плану міста житлове будівництво не передбачено.
Незважаючи на негативний висновок управління архітектури та містобудування Чернігівської міськради, більшістю голосів депутатів було прийнято рішення про виділення земельних ділянок. За це рішення проголосували: фракції Партії регіонів, блоку Юлії Тимошенко, Соціалістичної партії, а також окремі депутати з «Нашої України», «Віче», КПУ та Прогресивно-соціалістичної партії Наталії Вітренко.
Як пише щотижневик «Народний контроль Чернігова» (№ 47, 5 липня 2010 р.), «Регионал Дмирий Шевчук неднократно выходил к микрофону пооддержать Радчук, при этом приводя нелепые доводы, которые погружали присуствующих в зале в хохот». Тобто, Дмитро Богданович дуже старався, щоб депутати підтримали «дерибан» землі.
Але така поведінка депутата Шевчука, очевидно, не сподобалася керівництву партії. Народний депутат України, голова обласного організації Партії регіонів Володимир Маньковський звернувся з листом до міського голови Олександра Соколова з пропозицією утриматися від підписання рішення міськради. Він відзначив: «Не знімаю відповідальності і з депутатів від Партії регіонів. Але вже найближчим часом рада міської партійної організації прийме відповідні рішення. Кожен депутат від Партії регіонів має нести відповідальність за прийняті ним рішення».
Як бачимо, міська партійна організація прийняла відповідне рішення: Дмитра Шевчука виключено «зі складу членів Партії регіонів».
Нагадаємо також, що на згаданій сесії міськради лише Володимир Ступак (депутат міськради, голова обласної організації УНП) виступав проти ухвалення вищезазначеного рішення. Він вже 25 червня звернувся до Чернігівського міського голови Олександра Соколова з проханням не підписувати його та застосувати право вето і закликав на прес-конференції журналістів оприлюднити ганебне рішення і не допустити «дерибану» чернігівської землі.
Як відомо, Олександр Соколов підписав розпорядження про припинення дії рішення Чернігівської міської ради від 24 червня 2010 року. Він зокрема заявив: «Прийняте міськрадою рішення категорично не узгоджується з чинним законодавством і не відповідає інтересам жителів міста». Але конфлікт із виділенням земельних ділянок під будівництво в рекреаційних та історичних зонах Чернігова ще не завершено. Відповідно до чинного законодавства, ветоване рішення міськради буде винесено на повторний розгляд депутатів.
Що ж побачимо, як буде голосувати на наступній сесії депутат міськради (виключений з Партії регіонів) Дмитро Шевчук.

Сергій Черняков



Категорія: ПОЛІТИКА | Переглядів: 1247 | Теги: Чернігів, Дмитро Шевчук, партія регіонів | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar