реклама партнерів:
Головна » 2016 » Травень » 27 » Депутати Чернігівської міськради затвердили дві нові програми
20:43
Депутати Чернігівської міськради затвердили дві нові програми
Депутати Чернігівської міськради затвердили дві нові програми 26 травня відбулось пленарне засідання 8 сесії Чернігівської міської ради 7 скликання. Депутати розглянули та ухвалили рішення щодо 21 основного і 5 додаткових питань порядку денного.

Зокрема, цією сесією затверджено нову програму «Безпечне місто Чернігів на 2016-2017 роки». Вона передбачає максимальне охоплення території міста системою відеоспостереження з можливістю інтелектуальної обробки зображень для реагування на тривожні події. Мова йде про закупівлю з застосуванням конкурсних процедур і встановлення для цієї системи програмного забезпечення, базового обладнання та відеокамер. Останні мають бути антибліковими, «бачити» вдень і вночі та давати змогу розрізняти обличчя. Очікується, що до кінця року за цією програмою в Чернігові з’явиться 30-35 таких відеокамер. Наступного року їх кількість буде значно збільшена.

Також депутати шляхом прийняття Програми компенсації пільгових перевезень окремих категорій громадян в міському електро- та автомобільному транспорті загального користування на 2016 рік виділили кошти на ці потреби. До 2016 року видатки на компенсацію за пільговий проїзд у транспорті загального користування окремих категорій громадян, визначених законодавством, передбачались у Державному бюджеті України. Але Законом України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» цього вже не передбачено. Усього в Чернігові пільговиків, які мають право на безоплатний проїзд, майже 77 тисяч.

Затвердили депутати і Програму підтримки громадських організацій міста Чернігова на 2016 рік у новій редакції. Програма передбачає компенсацію таких видатків, як оплата оренди (землі та приміщень) та комунальних послуг громадським організаціям інвалідів, дітей-інвалідів, ветеранів, учасників АТО, осіб хворих на цукровий діабет, багатодітних родин, осіб, постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС а також організаціям, які надають безоплатну правову допомогу. Програма охоплює громадські організації, які мають значний авторитет серед мешканців Чернігова, здійснюють свою діяльність на відкрито та прозоро безоплатній основі. Депутати врахували, що своєю діяльністю ці громадські організації допомагають місту зняти соціальну напругу та вирішити ряд нагальних потреб.

На сесії погоджено також інвестиційні програми обох великих підприємств, які постачають тепло у квартири чернігівців – ТОВ ФІРМА «ТЕХНОВА» та ПАТ «Облтеплокомуненерго». Програми передбачають, зокрема, встановлення цими підприємствами будинкових лічильників для досягнення 100% обліку споживання теплової енергії. Надалі ці програми ще мають бути затверджені Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг.

Надалі депутати після досить гострої дискусії про те, на підставі чого має визначатися доцільність тих чи інших новобудов у нашому місті, проголосували «за» надання дозволу на розробку концепції Генерального плану міста Чернігова.

Також у ході засідання сесії Чернігівським міським головою було винесене на розгляд депутатів питання надання пільг зі сплати земельного податку у 2016 році. Владислав Атрошенко особливо наголосив на тому, що ці пільги мають надаватися не всім без винятку, а соціально незахищеним верствам населення. Депутати проголосували за те, щоби право на додаткову пільгу 50% у сплаті земельного податку отримали ті мешканці Чернігова, яким призначені житлові субсидії. Встановлені й інші обмеження: пільгу такій особі можна буде отримати тільки на одну ділянку та на площу не більше 10 соток.
Проголосовані й інші питання порядку денного.

Прес-служба Чернігівської міської ради



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 984 | Теги: Чернігів, депутати | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar