реклама партнерів:
Головна » 2015 » Червень » 9 » Депутати хочуть зобов’язати усі підприємства вручати повістки працівникам
21:16
Депутати хочуть зобов’язати усі підприємства вручати повістки працівникам
Депутати хочуть зобов’язати усі підприємства вручати повістки працівникам Законопроектом пропонується зобов’язати усі підприємства та навчальні заклади сповіщати призовників і військовозобов’язаних про їх виклик до військових комісаріатів.
У Верховній Раді України 02.06.2015 зареєстровано законопроект про внесення змін до Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» (щодо посилення гарантії дотримання законодавства України) № 2985.
Чинна редакція статті 38 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» від 25.03.1992 № 2232-XII (далі — Закон № 2232) передбачає спеціальні обов’язки для органів місцевого самоврядування, керівників підприємств, установ та організацій, у т. ч. навчальних закладів, незалежно від підпорядкування і форм власності, розташованих в адміністративно-територіальних одиницях, де немає військових комісаріатів. Відповідні органи та керівники зобов’язані на вимогу військових комісаріатів сповіщати призовників і військовозобов’язаних про їх виклик до військових комісаріатів, забезпечувати своєчасне прибуття за цим викликом, у семиденний строк повідомляти районні (міські) військові комісаріати про прийняття на роботу (навчання) та звільнення з роботи (навчання) призовників і військовозобов’язаних.
На думку автора законопроекту — народного депутата Антона Геращенка, така редакція статті 38 Закону № 2232 дозволяє органам місцевого самоврядування та керівникам підприємств, установ та організацій, у т. ч. навчальних закладів, де є військові комісаріати, ухилятися від будь-якої співпраці з комісаріатами.
Законопроектом пропонується поширити передбачені частиною першою статті 38 Закону № 2232 обов’язки на усі органи місцевого самоврядування, на керівників усіх підприємств, установ та організацій, у т. ч. навчальних закладів, незалежно від місця їх знаходження в Україні.

Підготувала Ірина Житкова,
головний редактор порталу kadrovik01.com.ua, головний експерт «МЦФЕР: Кадри»




Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 1069 | Теги: мобілізовані, АТО, повістки | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar