реклама партнерів:
Головна » 2018 » Серпень » 22 » Депутати підтвердили заборону продажу в Чернігові алкоголю після 22.00 год
18:51
Депутати підтвердили заборону продажу в Чернігові алкоголю після 22.00 год
Депутати підтвердили заборону продажу в Чернігові алкоголю після 22.00 год Чернігівська міська рада 21 серпня прийняла рішення «Про заборону реалізації пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових на території м.Чернігова».

Документ забороняє продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових на території міста Чернігова суб’єктами господарювання сфери торгівлі, крім закладів ресторанного господарства, у період з 22.00 год. до 08.00 год. щоденно, враховуючи вихідні дні та свята.

Необхідність прийняття рішення виникла у зв'язку з необхідністю привести місцеву нормативну базу у відповідність до Закону України №2376-VII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо надання органам місцевого самоврядування повноважень встановлювати обмеження продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових», який набрав чинності 25 квітня 2018 року.

Зокрема, зміни стосуються ст.15 Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів», яка визначає, що сільські, селищні та міські ради в межах території відповідної адміністративно-територіальної одиниці можуть встановлювати заборону продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових суб’єктами господарювання (крім закладів ресторанного господарства) у визначений рішенням таких органів час доби.

Також змін зазнав п.44 ст.26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», який відніс до виключної компетенції сільських, селищних, міських рад встановлення заборони продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових суб’єктами господарювання (крім закладів ресторанного господарства) у визначений час доби в межах території відповідної адміністративно-територіальної одиниці.

Попереднє рішення Чернігівської міської ради від 28 листопада 2014 року, яке регулювало цю сферу - «Про обмеження реалізації алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива на території м. Чернігова у нічний час» - відтепер втратило чинність.

Рішення є регуляторним актом, його проект з 5.07.2018 по 3.08.2018 проходив процедуру оприлюднення у відповідності до вимог Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності».

Джерело: прес-служба Чернігівської міської ради



Категорія: РІЗНЕ | Переглядів: 720 | Теги: алкоголь, Чернігів, депутати | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar