реклама партнерів:
Головна » 2015 » Травень » 21 » Депутати пропонують надавати працівникам відпустки для посадки городів
06:20
Депутати пропонують надавати працівникам відпустки для посадки городів
Депутати пропонують надавати працівникам відпустки для посадки городів Народні депутати пропонують замість свята міжнародної солідарності трудящих 1 і 2 травня законодавчо закріпити право працівників на відпустки для проведення весняно- та осіннє-польових робіт на городах, дачних та присадибних ділянках.
Про це повідомляє Професійний портал кадровиків України.

З метою винищення традицій, що мають безпосереднє відношення до комуністичної ідеології, зокрема, скасування свята міжнародної солідарності трудящих (1 і 2 травня), та задля запобігання загрози продовольчої безпеки працівників, які у вільний від роботи час обробляють земельні ділянки для особистих потреб, 14 травня 2015 року у Верховній раді Україні зареєстровано законопроект № 2843.
Законопроектом пропонується внести зміни до статті 79 Кодексу законів України про працю, а саме: на прохання працівника, який має (або його близька особа) у власності чи користуванні земельну ділянку та потребує проведення весняно-польових чи осіннє-польових робіт, роботодавець зобов’язаний надати частину щорічної основної відпустки поза графіком відпусток на строк від двох до п’яти днів. Тривалість частини відпустки в межах встановленого періоду визначає працівник, про що має повідомити роботодавця не пізніше ніж за 45 днів.
Роботодавець не має права відмовити працівнику в наданні частини відпустки. Якщо працівник з початку року до подання повідомлення повністю використав щорічну основну відпустку, то частина відпустки надається в рахунок додаткової відпустки (за наявності у працівника права на таку відпустку), а за відсутності такого права надається відпустка без збереження заробітної плати.



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 995 | Теги: законодавство, кадровик, городи, Відпустка | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar