реклама партнерів:
Головна » 2018 » Жовтень » 9 » Диверсія під Ічнею. Населення евакуюють. Гройсман вилетів на Чернігівщину
06:47
Диверсія під Ічнею. Населення евакуюють. Гройсман вилетів на Чернігівщину
Диверсія під Ічнею. Населення евакуюють. Гройсман вилетів на Чернігівщину Як повідомив Микола Череп, голова обласної організації Народного Руху, поблизу Ічні ввночі підірвано арсенал зброї. За його даними - це 6-й арсенал, що знаходиться в селі Дружба, інформує "Сіверщина"

Вибухи почалися орієнтовно з півчетвертої ночі і тривають зараз.

Населення Ічні евакуюють, така ж ймовірність щодо Прилук. Вибухи чути навіть в Ніжині.

"Я мешкаю за 20 кілометрів, але в мене є погреба - тому безпечніше. Починаю приймати людей, розраховую на пару днів" -розповів Микола Череп, засновник "Соколиного хутора" (село Петрушівка).

Чому після вибухів у Балаклії та Калинівці не зроблені були службовцями Міноборони необхідні заходи для убезпечення подібного в Ічні - питання, на яке мали би дати відповідні органи.

«О 3 годині 30 хвилин поступила інформація від начальника 6-го арсеналу, що в районі населеного пункту Ічня, Чернігівської області, стався вибух на технічній території. Масштаб уточнюється. Оперативно повідомлені всі відповідні служби та органи місцевої влади. Здійснюється евакуація людей. Розгорнуто штаб ліквідації надзвичайної події», - йдеться в повідомленні Генштабу Збройних Сил.

На місці події працює оперативний штаб, передає "Главком"
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман відправився в Чернігівську область, де трапився вибух 6-го Арсеналу поблизу міста Ічня.
Про це Гройсман написав в Twitter. «Надзвичайна подія на Чернігівщині. На місці працює оперативний штаб. Вилітаю туди», - написав прем’єр-міністр України.

Вибух військових складів боєприпасів в смт. Дружба на території в/ч А1479 (6-й арсенал ЗСУ м. Ічня, Чернігівської області). Територія 6 арсеналу становить близько 682,6 га, з них технічна територія – 402 га. Зона ураження 16 км, повідомляє народний депутат Олександр Кодола
Проводиться евакуація населення в зоні 25 км можливого ураження. Евакуйовано близько 10 тис. осіб.
Розгорнуто штаб ліквідації надзвичайної події.
Наразі Ніжин вже приймає людей. Розміщуємо по школам. Допомагають Прилуки і Носівка.



Категорія: ПОДІЇ | Переглядів: 723 | Теги: Микола Череп, боєприпаси, Ічня, Вибухи | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar