реклама партнерів:
Головна » 2019 » Вересень » 16 » Дослідження пагорба біля Єлецького монастиря
14:05
Дослідження пагорба біля Єлецького монастиря
Дослідження пагорба біля Єлецького монастиря Минулого тижня, 11 вересня, у рамках розробки проекту з укріплення схилу та пагорбу біля Єлецького монастиря здійснювалися роботи з дослідження ґрунтів на зазначеній ділянці. Їх проводили фахівці ДП «Водземпроект» ПАТ «Чернігівський проектно-вишукувальний інститут «Чернігівводпроект», повідомляє "Чернігів стародавній"

Минулого року сильні зливи у липні та серпні спричинили значне посилення ерозії схилу на згаданій ділянці, що відноситься до земель територіальної громади міста Чернігова. Утворилося велике провалля та промоїни ґрунту, які мають прогресуючий характер та створюють передумови для руйнації споруд Єлецького монастиря, комплексу пам’яток архітектури національного значення.

Відтак, генеральний директор Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній» Юрій Соболь звернувся з листом до Чернігівського міського голови Владислава Атрошенка з проханням вирішити весь комплекс робіт, пов’язаних з ліквідацією провалля та загрози зсуву значних об’ємів ґрунту. Наголошувалося на необхідності розробки відповідного проекту з укріплення схилу біля Єлецького монастиря та влаштування водовідведення із залученням спеціалізованої проектної організації

Згадану проблему неодноразово порушували чернігівська громадськість, науковці та журналісти.

І ось розпочалися проектно-вишукувальні роботи. Працівники Дочірнього підприємства «Водземпроект» за допомогою буріння свердловин взяли декілька проб ґрунту на пагорбі біля Єлецького монастиря та біля схилу. Будуть також проведені лабораторні дослідження ґрунтів.

Згадані роботи здійснювалися за участю науковців Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній» і Олени Черненко, кандидата історичних наук, доцента кафедри археології, етнології та краєзнавчо-туристичної роботи Національного університету «Чернігівський колегіум» ім. Т. Шевченка.





Переглядів: 728 | Теги: пагорб, Єлецький монастир, Чернігів стародавній | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar