реклама партнерів:
Головна » 2019 » Травень » 21 » Екскурсію нічним Коропом проводив гетьман Дем'ян Ігнатович
15:29
Екскурсію нічним Коропом проводив гетьман Дем'ян Ігнатович
Екскурсію нічним Коропом проводив гетьман Дем'ян Ігнатович Довго й ретельно планували, і нарешті втілили. У Коропі вчора провели акцію «Ніч у музеї». Незвичне дійство із театралізованими екскурсіями зі свічками, пішими відвідинами історичних місць разом із видатними коропськими постатями присвятили двом сьогоднішнім святам − Міжнародному Дню музеїв та Дню Європи.

А почалося все увечері біля Коропського регіонального історико-археологічного музею із виступу начальника відділу культури та туризму Коропської селищної ради Людмили Самойловської, яка розповіла про будні музейної справи, про підготовку до цього заходу, про важливість розвитку культури в містечках і селах, звісно ж, привітала всіх, хто прийшов.

Аматори коропської сцени адресували гостям пісенні вітання. У цей час любителі фотографуватися використовували фотозону, обладнану неподалік.

Далі слово взяла директор музею Тамара Гриценко, яка запросила всіх на екскурсію при свічках.

Навіть можна позаздрити тим, хто в музеї був уперше – знайомство із закладом було цікавим і атмосферним. Та й тим, хто відвідував його навіть не один раз, не було коли сумувати.
По-перше, тут організували нову експозицію із давніми речами дівчини, яка готувалася до шлюбу, та вишитими рушниками, інтерактивну вікторину.

По-друге – можливість потримати (чи навіть одягнути) музейні експонати.
І найочікуваніше – знайомство із відомими постатями. Зокрема зі щедрою Бабою Калачихою та гетьманом Дем’яном Ігнатовичем. В цих відомих персонажів вдало і талановито втілилися наукові співробітники музею.

Разом із ним після екскурсії музеєм всі вирушили на прогулянку історичними місцями Коропа. Побували в Іллінській церкві-фортеці, поблизу синагоги, на Плавучому мосту. Дорогою гетьман розповідав історії із коропської минувшини, відповідав на запитання. До речі, у вечірній ході взяло участь багато дітей, і саме вони найактивніше спілкувалися із гетьманом.

У меморіальному музеї Миколи Кибальчича, що в будинку, де він народився і виріс, усіх чекав сюрприз – зустріч із самим винахідником.

Звершилася «Ніч у музеї» показом фільму про топ-п’ятірку музеїв світу та стрічки від місцевого кіноаматора Дмитра Козла про будівництво дамби біля Десни.

Ті найвитриваліші гості свята, які дочекалися фіналу, змогли загадати бажання і запустити в нічну вись небесного ліхтарика із думкою про те, що це бажання неодмінно здійсниться.

Після вчорашнього вечора можна з упевненістю сказати: колективна праця працівників музею, будинку культури та бібліотеки, всіх небайдужих помічників вдалася на «Ура!». А наш музей і далі планує дивувати: як сказала директор закладу Тамара Гриценко, вони планують й інші цікавинки, які є у великих містах та потужних музеях, приносити на Коропську землю. Тож обов’язково стежте за новинами і беріть участь у культурно-масових заходах.

Сектор інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю виконавчого апарату Коропської селищної ради






Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 514 | Теги: екскурсія, короп, гетьман | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar