реклама партнерів:
Головна » 2017 » Листопад » 10 » Зелені насадження – прикраса Чернігова. Що нового з’явиться цієї осені?
20:30
Зелені насадження – прикраса Чернігова. Що нового з’явиться цієї осені?
Зелені насадження – прикраса Чернігова. Що нового з’явиться цієї осені? Як відомо, імідж та перше враження про місто формує насамперед його озеленення. Важливою складовою озеленення міста є догляд за посадженими рослинами. Про те, які роботи ведуться у зеленому господарстві міста, сьогоднірозповіли у комунальному підприємстві «Зеленбуд» Чернігівської міської ради.

Відповідно до капітального ремонту зелених зон міста, зокрема у парку імені Богдана Хмельницького, цього року висаджуються кущі та дерева. Так, у жовтні-листопаді працівники КП «Зеленбуд» висадили живопліт з бірючини звичайної, декоративну форму таволги (спірея японська).

Крім того, вже посаджені кущі: декоративні форми ялівця горизонтального, барбарису тумберга, таволги японської (спірея), гортензії волотистої. Наступного тижня заплановано висадити дерева – декоративну форму робінії псевдоакації.

Також, дерева будуть висаджені восени вздовж вулиць міста відповідно до капітального ремонту зелених зон. Це граби, декоративні яблуні, клени, вишні (сакури).

Квіти у спеціальних вазонах на стовпах, що прикрашали місто протягом всього літа, відцвіли, адже всі вони однорічні. У деякі чаші працівники підприємства в осінній період досаджували хризантеми та бруслину Форчуна. Втім, на зимовий час всі термочаші будуть зніматися, а навесні встановлюватися знову з однолітніми рослинами.

Найближчим часом проводитимуться необхідні роботи з вкривання неморозостійких рослин на зимовий період. Зазвичай, їх вкривають агроволокном або натуральним матеріалом, як соснова хвоя, яка затримує сніг та допомагає рослинам краще перезимувати.

За інформацією прес-служби Чернігівської міської ради



Категорія: ЕКОЛОГІЯ | Переглядів: 1144 | Теги: Зеленбуд, Чернігів, зелені насадження | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar