реклама партнерів:
Головна » 2018 » Серпень » 5 » Футбол, 5 серпня. «Десна» - «Олександрія»: анонс матчу
09:16
Футбол, 5 серпня. «Десна» - «Олександрія»: анонс матчу
Футбол, 5 серпня. «Десна» - «Олександрія»: анонс матчу 5 серпня. 3-й тур Всеукраїнських змагань з футболу серед команд клубів Української Прем’єр-ліги сезону 2018/2019 років. 19:30. Чернігів. Стадіон ім. Ю. Гагаріна.
Пряма трансляція матчу на телеканалі «Футбол 1».

Головний арбітр: Максим Козиряцький (Запоріжжя).
Асистенти головного арбітра: Володимир Журибіда (Луцьк), Дмитро Запороженко (Запоріжжя).
4-й арбітр: Євгеній Арановський (Київ).
Спостерігач арбітражу: Ігор Яремчук (Київ).
Делегат ФФУ: Олександр Каденко (Київ).

У 3 турі чемпіонату УПЛ «Десна» на власному полі прийматиме «Олександрію». Чернігівці добре знайомі з олександрійцями, адже ще чотири роки тому грали разом у Першій лізі. За цей час «Олександрія» під керівництвом Володимира Шарана міцно закріпилася у Прем’єр-лізі та дебютувала в єврокубках. Лише один крок відділяв олександрійців від потрапляння у груповий етап Ліги Європи, але їх зупинив білоруський БАТЕ.

Прикра поразка від БАТЕ вплинула на психологічний стан футболістів і наклала негативний відбиток на виступи «Олександрії» у минулому сезоні. Як підсумок, підопічні Володимира Шарана не змогли потрапити до першої шістки та посіли сьоме місце.

Проте «Олександрія» змогла зберегти основних гравців та з мінімальними втратами підійти до нового сезону. Лідери олександрійців — Сергій Старенький та Андрій Гітченко поповнили склад «Десни», Андрій Бацула підписав контракт з бельгійським «Кортрейком». На зміну їм прийшли якісні гравці — Максим Задерака та Кирило Ковалець. Крім того, Станіслав Мікіцей відбув півторарічну дискваліфікацію через допінг, і підписав новий контракт з «Олександрією».

Перший навчально-тренувальний збір підопічні Володимира Шарана провели в Олександрії та зіграли з молодіжною командою U-21 (4:1). Наступний етап підготовки відбувся у Болгарії, де «Олександрія» зіграла п’ять контрольних поєдинків: «Бероє» (0:1), «Черно Море» (1:1), сербське «Динамо» (5:0), «Анортосіс» (1:1), «Левскі» (0:1).

Новий сезон в УПЛ «Олександрія» розпочала дуже потужно та стала справжнім відкриттям. Підопічні Володимира Шарана переграли «Карпати» (2:0) і змусили капітулювати представника Ліги Європи — луганську «Зорю» (1:0). Якщо б не українське «ель-класіко» — «Динамо» – «Шахтар», то матч між «Десною» і «Олександрією» за своїм напруженням міг би претендувати на статус центрального у 3 турі.

Після дебютної гри проти «Шахтаря», чернігівці вирушили у Маріуполь, де «каменя на камені» не залишили від підопічних Олександра Бабича (4:1). По дублю на свій рахунок записали Дмитро Хльобас та Олександр Філіппов. За підсумками 2 туру, Дмитра Хльобаса визнали кращим гравцем та асистентом, а Олександра Рябоконя — найкращим тренером.

Не допоможе «сіверянам» у матчі з «Олександрією» Єгор Картушов. Півзахисник «Десни» ще відновлюється після важкого ушкодження і буде підтримувати свою команду з трибуни. Особливим це протистояння буде для трьох гравців «Десни» — Сергія Старенького, Андрія Гітченка та Владислава Огірі, які свого часу захищали кольори «Олександрії».

Чи зможуть «Десни» зламати опір «Олександрії» та здобути першу домашню перемогу? Хочете дізнатися відповідь на це запитання? Тоді приходьте на стадіон ім. Гагаріна і підтримайте команду рідного міста!

Історія протистоянь:
Протистояння між «Десною» і «Олександрією» триває ще з радянських часів, коли обидві команди уперше зустрілися між собою у 1962 році. Тоді чернігівська «Десна» двічі зуміла переграти суперника.

На даний момент, обидві команди провели між собою 22 поєдинки у чемпіонатах України. З них 9 разів тріумфували олександрійці, а 6 — чернігівці. Ще 7 матчів футболісти звели у нічию. Різниця забитих і пропущених м’ячів — 29:23 на користь «Олександрії».

Остання зустріч між «Десною» та «Олександрією» відбулася 8 листопада 2014 року. У Чернігові «сіверяни» виявилися сильнішими за суперника — 3:1.

Візитна картка «Олександрії»:
Витоки своєї історії «Олександрія» веде з 1948 року, коли була створена команда майстрів під назвою «Шахтар». Найвищим досягненням олександрійського «Шахтаря» є вихід до фіналу Кубка УРСР серед колективів фізкультури у 1974 році.
У 1990 році на Олександрійському заводі «Поліграфтехніка» було створено футбольну команду з такою ж назвою. За рік «Поліграфтехніка» стала чемпіоном Кіровоградщини серед аматорів. А у 1991 році команда виборола бронзові медалі у турнірі серед аматорів, що проходив у Маріуполі.
Такі успіхи дозволили «Поліграфтехніці» дебютувати у національному чемпіонаті серед команд Першої ліги. З 1992 року «Поліграфтехніка» була перейменована в «Олександрію».

Досягнення «Олександрії»:
Чемпіон Першої ліги — 2010/2011, 2014/2015.
Срібний призер Першої ліги — 2013/2014.
Срібний призер Другої ліги групи «Б» – 2005/2006.
Бронзовий призер Першої ліги – 1993/1994, 2000/2001, 2008/2009, 2012/2013.
Бронзовий призер Другої ліги групи «Б» – 2004/2005.
Найвище досягнення в чемпіонаті України — 5-те місце у Прем’єр-лізі у сезоні 2016/2017.
Найвище досягнення у Кубку України — півфінал у сезоні 2015/2016, де олександрійці за підсумками двох матчів поступилися донецькому «Шахтарю».
Найвище досягнення у єврокубках — раунд плей-оф за вихід до групового етапу Ліги Європи у сезоні 2017/2018, де олександрійці поступилися білоруському БАТЕ.

За інформацією ФК "Десна".



Категорія: СПОРТ | Переглядів: 747 | Теги: спорт, футбол, ФК Десна | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar