реклама партнерів:
Головна » 2017 » Серпень » 9 » Футбол. Десна поступилася Колосу (2:3)
20:11
Футбол. Десна поступилася Колосу (2:3)
Футбол. Десна поступилася Колосу (2:3) “Таких полів мабуть і в УПЛ немає” – так сказав Руслан Костишин коли вперше ступив на новий газон чернігівського стадіону. Десна вже остаточно повернулася в рідне місто, і відтепер всі команди буде приймати на стадіоні імені Гагаріна, а в рамках ПФЛ Колос став перши суперником, який приїхав на оновлений стадіон. (До речі, на гру в будній день зібралося більше трьох тисяч вболівальників).

Після перемоги в Горішніх Плавнях Олександ Рябоконь вирішив провести дві заміни в стартовому складі своєї команди – замість Кірієнка і Коберідзе з перших хвилин на полі з’явилися Щедраков і Волков. Прогнозований склад випустив і Руслан Костишин: Матвеєв і Семенко в центрі захисту, Зозуля і Сахневич на флангах. В центрі півзахисту Гавриш, Поздеев і Задоя, при підтримці Коропецького і Соломки на флангах, а на позиції нападаючого – Нехтій.

Початок гри здивував всіх, причому чернігівських вболівальників здивував приємно. Десна з перших хвилин заволоділа ініціативою і вже в першій половині гри могла забивати кілька м’ячів, але вдалося забити лише два. Спочатку Євген Чепурненко скористався передачею Фаворова і в один дотик переправив м’яч в стіку воріт Яшкова, а згодом відзначився і Олександр Волков. Півзахисник швидше всіх зорієнтувався в штрафному майданчику Колоса і тне сильним, але точним ударом пробив голкіпера суперника.

Можна не сумніватися, що Десна довела б гру до логічного завершення (при Рябоконю Десна жодного разу не програвала, ведучи в два м’яча), якби незрозуміле рішення арбітра – в кінці першого тайма він вилучив Олександра Волкова, показавши друге попередження за симуляцію.

Враховуючи рахунок та вилучення в складі Десни, Руслан Костишин в перерві матчу вирішив внести відразу три заміни в склад своєї команди. Соломку замінив Леонов, екс-гравця Десни Гавриша Бондаренко, а замість Матвеєва на поле вийшов Максим Максименко, який здобув срібні нагороди минулого чемпіонату в складі Десни.

І, можливо, саме ці заміни дозволили Колосу скоротити відставання в рахунку. Вже через три хвилини після виходу на поле гості забили, хоча гол, звісно, вийшов курйозним. Задоя виконував подачу в штрафний майданчик, але на заваді став Євген Чепурненко, від ноги якого м’яч опинився в сітці воріт Махновського.
Десна майже відразу могла відновити статус-кво. Максим Максименко лише ціною фолу зупинив вихід Олександра Філіппова один на один з воротарем, арбітр в даному моменті обмежився жовтою карткою і призначив штрафний удар. Євген Чепурненко пробив непогано, але Яшко справився з ударом.

А на 59-й хвилині гри Десна знову пропустила – швидка контратака ковалівців звершилася взяттям воріт. Нехтій увійшов в штрафний майданчик з лівого флангу, витягнув на себе Махновського і віддав на Бондаренко – Олександр в один дотик переправив м’яч в сітку воріт сіверян.

Варто відзначити, що вилучення отримав гравець Десни, але грубою грою відзначалися саме гості – арбітр показав відразу сім попереджень гравцям Колоса, причому міг давати їх значно більше. Як наприклад в моменті з Максименко, невже це не фол останньої надії? А Нехтій явним ударом ззаду просто “зламав” Філіппова. Олександру Рябоконю довелося проводити вимушену заміну – замість Філіппова вийшов дебютант Безбородько. І тут же один ветеран замінив другого – Мельник замість Щедракова.

Заміни оживили гру, і Десна створила кілька моментів, але ще одна атака Колоса знову виявилася результативною. Євген Задоя відважився на удар метрів з 30-ти і потрапив в ствір воріт – Махновський не справився з ударом, як результат – 2:3 на користь Колоса.

Кінцівка поєдинку перетворилася в фарс – гравці Колоса після кожного дотику по кілька хвилин залишалися на газоні, а головний тренер ковалівців ще активно критикував арбітра. І при цьому емоцій було більше, ніж гри – Десна пішла на фінальний штурм воріт суперника, але забити не вдалося. За хорошої гри Десна поступається на своєму полі Колосу з рахунком 2:3. Разом з фінальним свистком весь стадіон дружно скандував легендарну фразу Миколи Павлова про арбітра, але на що це вплине? Юрій Іванов з Донецької області зробив свою роботу і може спокійно готуватися до наступного матчу.

Вже найближчої неділі, 13 сепрня, у сіверян буде можливість реабілітуватися в очах своїх вболівальників – на стадіоні імені Гагаріна Десна прийматиме ФК Балкани.

Десна – Колос 2:3

Голи: Чепурненко, 7, Волков, 16 – Чепуренко, 48 (автогол), Бондаренко, 59, Задоя, 77

Десна: Махновський, Братков, Головко (Коберідзе, 77), Фаворов, Чорноморець (Коваленко, 79), Щедраков (Мельник, 66), Мостовий, Чепурненко (Скепський, 77), Картушов, Волков, Філіппов (Безбородько, 66). Запасні: Шевченко, Жук. Головний тренер: Олександр Рябоконь

Колос: Яшков, Сахневич, Матвєєв (Максименко, 46), Семенко, Зозуля, Поздеев (Мілько, 56), Задоя, Гавриш (Бондаренко, 46), Коропецький (Рябов, 75), Соломка (Леонов, 46), Нехтій. Запасні: Литвиненко, Яровенко. Головний тренер: Руслан Костишин

Попередження: Волков, 14, Коропецький, 27, Матвеєв, 34, Максименко, 54, Сахневич, 57, Нехтій, 65, Чепурненко, 77, Зозуля, 88

Вилучення: Волков, 42

м. Чернігів. Стадіон імені Гагаріна, 3428 глядачів

Головний арбітр: Юрій Іванов (Донецька область).
Асистенти головного арбітра: Ігор Дебенко (Івано-Франківськ), Петро Котубей (Закарпатська область).
4-й арбітр: Павло Децюк (Чернігів).
Спостерігач арбітражу: Євген Котенко (Суми).



Категорія: СПОРТ | Переглядів: 782 | Теги: спорт, ФК Десна, футбол | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar