реклама партнерів:
Головна » 2017 » Серпень » 31 » Футбол. Київський Арсенал реалізував пенальті, чернігівська Десна - ні
08:05
Футбол. Київський Арсенал реалізував пенальті, чернігівська Десна - ні
Футбол. Київський Арсенал реалізував пенальті, чернігівська Десна - ні 8:3 – з таким загальним рахунком закінчилися три матчі між Арсеналом та Десною в минулому сезоні. В Кубку України Десна перемогла 1:0, на полі Арсеналу 2:1, а на своєму – 5:2. Не дивно, що і в турнірній таблиці команди опинилися на різних позиціях – Десна здобула срібні нагороди та заслужила на підвищення в класі, а Арсенал, в дебютному сезоні в Першій лізі, закріпився в середині турнірної таблиці. Але в новому сезоні до очного протистояння команди, несподівано, підійшли помінявшись місцями – Арсенал після 8-ми турів очолює турнірну таблицю, а Десна знаходиться в групі переслідування.

Схоже, що в Арсенала з’явилися нові спонсори, зараз київський клуб один із самих фінансово стабільних в лізі – напередодні гри з Десною каноніри заявили чотирьох легіонерів, заплативши за них внесок 600 000, а в нинішніх реаліях це досить серйозний показник. Крім того, у команди хороші умови для підготовки, на навчально-тренувальній базі Шахтара в Щасливому каноніри почувають себе господарями. Тим не менше, фаворитом матчу всі фахівці називали Десну, і це не дивно, адже чернігівський клуб, по суті, головний фаворит сезону. В Десні підібраний якісний склад і створені всі умови для успішної гри, тому в цьому немає нічого дивного.

Олександр Рябоконь вніс певні корективи в стартовий склад своєї команди після перемоги над Жемчужиною, але це і не дивно, адже Олександр Філіппов не міг зіграти проти канонірів. Але в цілому, склад досить прогнозований: Махновський в воротах, Фаворов справа в захисті, а Чорноморець зліва, в центрі – Мельник і Братков. Три центральні півзахисники – Коберідзе, Мостовий і Чепурненко, а Картушов і Коваленко на флангах, відповідно на вістрі атаки один Денис Безбородько.

Сам матч розпочався в спокійному темпі, суперники більше вивчали один одного, ніж атакували. На 20-й хвилині гри міг відкривати рахунок в матчі Олександр Чорноморець – Євген Чепурненко обігрався на лівому фланзі з Коваленко і подав до штрафного майданчика канонірів, а Олександр Чорноморець виграв боротьбу на другому поверсі, але, на жаль, не потрапив у ствір воріт. А на 25-й хвилині гри ледь не забив Коваленко – Ілля прийняв м’яч на лівому фланзі, змістився і пробив в ствір воріт – Сітало перевів м’яч на кутовий.

Арсенал у відповідь провів свою атаку, яка, несподівано, привела до 11-метрового удару. Кізілатеш упав у боротьбі з Махновським, а арбітр в цьому моменті вирішив призначити 11-метровий удар. Капітан Арсеналу Артем Старгородський впевнено реалізував 11-метровий удар – 1:0 на 29-й хвилині гри.

Ближче до завершення першого тайму Десна могла зрівняти рахунок в матчі – Мостовий вивів Безбородько на ударну позицію, Денис пробив метрів з 16-ти, але свою команду знову виручив Сітало. Відповідь Арсеналу була не менш небезпечною, але Мельник заблокував удар Кізілатеша.

В перерві Олександр Рябоконь вирішив внести певні корективи, і випустив на поле Ігора Кірієнко, який замінив Дениса Безбородько. Сергій Литовченко вирішив нічого не міняти і, можливо, саме це вплинуло на старт другого тайму. Десна розпочала набагато активніше і вже на першій хвилині тайму могла забивати – Сітало на долі секунди випередив Ігора Кірієнко. А ще за кілька хвилин Євген Чепурненко з перспективного штрафного пробив над перекладиною.

На 56-й хвилині гри на поле вийшов Олександр Волков, і практично тут же сіверяни створили момент – Картушов подав з правого флангу, а Чепурненко в один дотик замикав передачу партнеру, і в цьому моменті вдало зіграв голкіпер канонірів.

Друга половина тайму пройшла при тотальній перевазі чернігівського клубу, а от каноніри грали від оборони і явно затягували час – будь-який стик завершувався виходом на поле лікарів, але, як виявилося, така тактика має право на життя, Арсенал зміг втримати переможний рахунок і залишився на першому місці. І це при тому, що на останніх хвилинах гри Десна отримала право на 11-метровий удар, але реалізувати його не вдалося – екс-гравець Десни Сергій Ситало зміг відбити удар Левана Арвеладзе.

Вже найближчої неділі Десна перед рідними вболівальниками спробує реабілітуватися за прикру поразку, суперник – Черкаський Дніпро.

Арсенал-Київ – Десна 1:0

Гол: Старгородський, 28 (з пенальті)

Арсенал: Сітало, Майданевич, Деркач, Зозуля, Семенюк (Матвеєв, 87), Семчук (Черненко, 77), Старгородський (Васильєв, 90), Домбровський, Насімі (Боровець, 67) , Кізілатеш (Пилипенко, 72), Батальский. Запасні: Іванов, Кікірешко. Головний тренер: Сергій Литовченко.

Десна: Махновський, Фаворов, Братков, Мельник, Чорноморець (Скепський, 73), Коберідзе, Мостовий, Чепурненко (Арвеладзе, 63), Коваленко (Волков, 56), Картушов, Безбородько (Кірієнко, 46). Запасні: Шевченко, Жук, Щедраков, Головний тренер: Олександр Рябоконь.

Попередження: Махновський, 28, Кізілатеш, 46, Сітало, 86

На 90-й хвилині гри Арвеладзе не реалізував 11-метровий удар (воротар)

Додамо, що матч викликав неабиякий ажіотаж серед вболівальників, які майже повністю заповнили невелику трибуна на Княжа-Арена. приїхала група підтримки і з Чернігова, близько 30 фанів атктивно підтримували свою команду, в тому числі і Іан Браш, який прилетів на матч з Англії. Цікаво, що наш “вболівальник-легіонер” зацікавив і журналістів “Профутболу” – на гру приїхала знымальна група на чолы з Олександрою Лободою. Додамо, що сьогодні “Профутбол” відзначає 7-му річницю в ефірі, тож клуб привітав журналістів зі святом, вручивши прекрасній журналістці приємний подарунок.

Джерело: ФК Десна



Категорія: СПОРТ | Переглядів: 765 | Теги: спорт, ФК Десна, футбол | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar