реклама партнерів:
Головна » 2019 » Травень » 29 » Футбол. Завершуємо сезон поразкою: Чорноморець - Десна 3:0
18:32
Футбол. Завершуємо сезон поразкою: Чорноморець - Десна 3:0
Футбол. Завершуємо сезон поразкою: Чорноморець - Десна 3:0 Чорноморець (Одеса) – Десна (Чернігів) 3:0
Голи: Танчик, 63, Вільхамссон, 73 (з пенальті), 85

Десна: Литовка, Огіря, Філіппов, Картушов, Гітченко, Безбородько (Хльобас, 66), Нємчанінов, Слінкін (Мочуляк, 71), Фаворов Д., Волков (Парцванія, 78), Богданов. Запасні: Татаренко, Вовк, Якимів, Старенький. Головний тренер: Олександр Рябоконь.

Чорноморець: Літовченко, Голіков, Гошкодеря (Остапенко, 78), Норенков, Хамелюк, Грачов, Рижук, Танчик (Чорній, 80), Аржанов, Коваль (Павлов, 6), Вільхамссон. Запасні: Кожухар, Граматік, Велєв. Головний тренер: Ангел Червенков.

Попередження: Фаворов Д., 6, Огіря, 11, Рижук, 22, Остапенко, 80, Вільхамссон, 84

Вилучення: Нємчанінов, 72

27 травня 2018 року Десна на стадіоні імені Гагаріна “розгромила” Зірку з рахунком 4:0 і гарантувала собі вихід до УПЛ. Вихід історичний – дебютний для чернігівського футболу. І ось, практично рівно через рік, 29 травня 2019 року Десна проводить вже заключний матч в рамках дебютного сезону в УПЛ. Сезону не простого, але цікавого та емоційного – Десна не виконала поставлена завдання, потрапити до топ-6, але Десна продемонструвала всій футбольній Україні, що вміє грати в футбол. І, що саме головне, показала, що в Чернігові може бути футбол високого рівня.

До Одеси Десна прибула із завданням перемогти і, за позитивного результату у паралельному матчі за участі Ворскли, зайняти 7 місце та отримати “Кубок Престижу“. Тому, не зважаючи на велике бажання тренерського штабу дати шанс молодим гравцям дебютувати в УПЛ, стартовий склад вийшов, по суті, без несподіванок. Травмованого Імерекова замінив Нємчанінова, на місці дискваліфікованого Мостового Слінкін, а Артема Фаворова – Безбородько. Втім, варто відзначити, що до заявки на матч вперше потрапили і молоді Вовк та Мочуляк (Татаренко вже був в заявці на матч).

Гра розпочалася активно та емоційно – вже на 6-й хвилині гри Денис Фаворов отримав жовту картку, а Чорноморець провів вимушену заміну – Павлов замість Коваля. Хоча варто відзначити, що паралельні матчі розпочалися ще активніше – і в Полтаві, і в Києві забили швидкі голи.

На 11-й хвилині гри жовту картку отримав Огіря. Цікаво, що матч обслуговував Микола Балакін, арбітр, який працював на матчі Львів – Десна в першій частині сезону і показав 9(!) жовтих карток гравцям Десни і вилучив Єрмакова.

На 20-й хвилині гри Десну врятував Ігор Литовка – воротар зреагував на сильний удар Танчика, перевівши м’яч на кутовий. Ще за кілька хвилин з лінії штрафного майданчика пробив Вільхамссон – поруч зі стійкою. Міг забивати і Павлов – росіянин з близької відстані пробив вище воріт. У Десни небезпечно зі штрафного пробивав Андрій Богданов. На 35-й хвилині гри міг забити Волков – потужний удар Волкова Літовченко перевів на кутовий.

Другий тайм більш активно розпочала Десна – удар Безбородько заблокував Рижук. Відповідь Чорноморця – Танчик віддає гостру передачу на Гошкодерю, але Гітченко перехоплює. А на 53-й хвилині Безбородько обігрався з Картушовим і пробив – Літовченко врятував Чорноморець.

55-а хвилина гри. Філіппов пробиває метрів з 17-ти і знову рятує Літовченко, при чому м’яч був не простий, після рикошету від Рижука. Потім Десна подала три кутові менше, ніж за дві хвилини, але без результату. І тим більш несподівана атака Чорноморця – аут з правого флангу, Павлов пропускає, а Танчик в один дотик, обвідним ударом пробиває Литовку. 1:0.
Тренерський штаб Десни тут же відреагував заміною – Дмитро Хльобас замість Дениса Безбородько. І тут же момент – Картушов на Хльобаса, і удар Дмитра блокує Норенков. А на 71-й хвилині гри в основному складі Десни дебютував Мочуляк, до речі, молодий нападник прийшов до Чернігова саме з Одеси. Замінив Мочуляк лівого захисника Андрія Слінкіна.

І практично тут же – пенальті і червона картка Нємчанінову. Не дарма згадували арбітра матчу – Микола Балакін просто “вбив” Десну, при чому вдруге в цьому сезоні. Павлов не зіграв в м’яч, а свідомо грав в Нємчанінова, обидва гравці впали – а Балакін призначив пенальті. Вільхамссон реалізував 11-метровий удар, а Балакін з почуттям виконаного боргу вказав на центр поля.

Олександру Рябоконя довелося випускати центрального захисника – Парцванія замінив Волкова. І матч на цьому, по суті, можна було закінчувати – такий результат влаштовував Чорноморець і арбітра матчу.

Десна здобула великий досвід, і в наступному сезоні вже точно буде сильнішою!!! Після не великої паузи, чернігівський клуб розпочне підготовку до старту УПЛ сезону 2019/2019.

За матеріалами ФК "Десна".



Категорія: СПОРТ | Переглядів: 631 | Теги: ФК Десна, футбол, упл, спорт | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar