реклама партнерів:
Головна » 2009 » Листопад » 18 » "Гласність" і "свобода слова" має бути затверджена на черговій сесії Чернігівської міськради
18:32
"Гласність" і "свобода слова" має бути затверджена на черговій сесії Чернігівської міськради
На розгляд наступної сесії Чернігівської міської ради виноситься питання щодо затвердження “Положення про Громадську раду з питань гласності і свободи слова”.
Нагадаємо, що 26 серпня на 41 сесії міська рада вже проголосувала за проект рішення керівника Чернігівської медіа-групи депутата Ярослава Сухомлина "Про деякі заходи щодо забезпечення гласності і відкритості роботи Чернігівської міської ради та її виконавчих органів”.
Цим рішенням депутати, зокрема, створили при міському голові консультативно-дорадчий орган – експертну раду з питань гласності та свободи слова з числа керівників провідних ЗМІ міста. Проте персональний склад ради було вирішено уточнити.
Наскільки відомо ПіК, протягом часу від ухвалення рішення велася робота щодо персонального наповнення Громадської експертної ради зі свободи слова та гласності з числа провідних журналістів та медіа-експертів Чернігова. Займалася цим питанням голова Спілки журналістів в Чернігові Ірина Мельник.
Раніше повідомлялося, що до завдань цієї експертної ради планувалося віднести такі:
– Організовувати та проводити серед співробітників Чернігівської міської ради та її виконавчих органів роз’яснювальну роботу щодо чинного законодавства, що регламентує відносини ЗМІ та органів місцевого самоврядування.
– Обговорювати та аналізувати конфліктні моменти у відносинах влада-ЗМІ. Як-то: недопуск представників засобів масової інформації на офіційні заходи, ненадання відповіді на інформаційний запит у встановлений Законом термін, створення штучних перешкод для отримання офіційної інформації, тощо.
– Звертати увагу міського голови на факти, що означені вище. Інформувати про порушників громадськість та контролюючі органи.
– Рекомендувати міському голові та міській раді вживати заходів щодо керівників та співробітників структурних підрозділів міської ради, що порушують гласність або свободу слова в Чернігові. За невиконання чинного законодавства щодо надання інформації та професійної діяльності журналістів рада може рекомендувати винесення попередження, догани, позбавлення премії або звільнення за вказані порушення.

Джерело: Пущенко Павло, голова Чернігівського освітнього центру “Ініціатива”, http://pik.cn.ua



Категорія: ПОЛІТИКА | Переглядів: 1534 | Теги: гласність, Чернігів | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar