реклама партнерів:
Головна » 2015 » Квітень » 29 » Господарський суд розгляне справу про залізничну лікарню станції Чернігів
12:52
Господарський суд розгляне справу про залізничну лікарню станції Чернігів
Господарський суд розгляне справу про залізничну лікарню станції Чернігів Справу про зобов’язання міської ради прийняти у комунальну власність ДЗ «Вузлова лікарня ст. Чернігів Південно-Західної залізниці» 29 квітня розгляне Господарський суд Чернігівської області, а у справі щодо фінансування з місцевого бюджету ДЗ «Вузлова поліклініка ст. Житомир Південно-Західної залізниці» проводиться досудове слідство.
Про це кореспондента "Чернігівського формату" повідомила прес-служба Укрзалізниці.

Органи місцевого самоврядування Чернігова та Житомира саботують виконання законів України та нормативно-правових актів щодо фінансування з місцевих бюджетів закладів охорони здоров’я Укрзалізниці, як це визначено Законом України «Про Державний бюджет України на 2015 рік».
Законом України «Про Державний бюджет України на 2015 рік» фінансування закладів охорони здоров’я, що забезпечують медичне обслуговування працівників та пасажирів залізничного транспорту, передано до місцевих бюджетів з 1 січня цього року.
ДЗ «Вузлова лікарня ст. Чернігів Південно-Західної залізниці» та ДЗ «Вузлова поліклініка ст. Житомир Південно-Західної залізниці» – єдині серед 75 медичних закладів Укрзалізниці, яким досі не відкрите фінансування з місцевих бюджетів. До сьогодні місцеві органи влади не прийняли рішення щодо фінансування з місцевих бюджетів вузлових медичних закладів – лікарні станції Чернігів та поліклініки станції Житомир – за рахунок коштів медичної субвенції, не затвердили кошторис на 2015 рік, не відкрили рахунки в органах казначейської служби і, як наслідок, виникла заборгованість із заробітної плати.
У той час, як інші залізничні медичні заклади отримують кошти з місцевих бюджетів, через майже чотири місяці не фінансування лікарні станції Чернігів міська рада на сесії 27 квітня приймає рішення лише про вивчення питання про прийняття з державної у комунальну власність цілісного майнового комплексу залізничної вузлової лікарні. За 1 квартал цього року заборгованість із зарплати працівникам вузлової лікарні станції Чернігів перевищила півмільйона гривень. Така позиція місцевої влади демонструє навмисне затягування процесу передачі медзакладу на місцевий рівень.
У головному управлінні медичних закладів Укрзалізниці називають безпідставними аргументи місцевої влади Чернігова та Житомира щодо неможливості фінансування з місцевих бюджетів закладів охорони здоров’я Укрзалізниці, визначених у додатку 10 до Закону, до завершення процедури передачі цілісних майнових комплексів з державної у комунальну власність, тобто закон не вимагає розпочинати фінансування медзакладу з місцевих бюджетів лише після прийняття у комунальну власність його майнового комплексу.

Довідково:
Вирішення питань, пов’язаних із фінансовим забезпеченням діяльності закладів охорони здоров’я Укрзалізниці, починаючи з 1 січня 2015 року, належить до компетенції органів місцевого самоврядування, відповідно до зазначених нижче актів законодавства.
Так, Закон України «Про Державний бюджет України на 2015 рік» (далі – Закон) передбачає перерозподіл функцій між державним і місцевими бюджетами, у тому числі розширення видаткових повноважень місцевих органів влади в частині передачі на фінансування з місцевих бюджетів закладів охорони здоров’я Укрзалізниці, які з 1 січня 2015 року повинні фінансуватися/отримувати фінансову підтримку з місцевих бюджетів (ст. 28 Закону).
Відповідно до норм Бюджетного кодексу України видатки місцевих бюджетів на охорону здоров’я, у тому числі на утримання медичних закладів залізничного транспорту, враховано у складі видатків Міністерства охорони здоров’я за бюджетною програмою «Медична субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам».
Обсяг медичної субвенції визначається на основі формульних розрахунків за єдиними підходами для всіх територій з огляду на фінансовий норматив бюджетної забезпеченості та корегуючі коефіцієнти в розрахунку на одну особу (ст. 25 Закону).
Визначення остаточних обсягів видатків на охорону здоров’я та розподіл їх за напрямами використання здійснюється відповідними місцевими органами влади під час формування та затвердження місцевих бюджетів.
Порядок та умови надання коштів медичної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 23 січня 2015 року № 11 «Деякі питання надання медичної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам».
Положення Бюджетного кодексу України не встановлюють обмежень щодо сфери управління розпорядників та одержувачів бюджетних коштів, які включаються до мережі головних розпорядників бюджетних коштів.



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 1116 | Теги: залізнична лікарня Чернігів, суд | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar