реклама партнерів:
Головна » 2017 » Листопад » 22 » Громада Чернігівщини згадувала події Євромайдану та вшанувала пам’ять загиблих учасників Революції Гідності
14:54
Громада Чернігівщини згадувала події Євромайдану та вшанувала пам’ять загиблих учасників Революції Гідності
Громада Чернігівщини згадувала події Євромайдану та вшанувала пам’ять загиблих учасників Революції Гідності Революція Гідності, четверту річницю якої ми відзначаємо цьогоріч, залишила глибокий, визначальний і незабутній слід в нашій спільній біографії.

21 листопада 2013 року увійшло в історію України як поворотний момент остаточного утвердження самоідентичності і національної свідомості українців, коли кожен із нас як ніколи гостро відчув свою приналежність до долі Батьківщини та власну відповідальність за гідне життя прийдешніх поколінь.

У День Гідності та Свободи, 21 листопада, в обласному центрі відбулася ціла низка подій, під час яких учасники Євромайдану та громада Чернігівщини згадували буремні події листопада 2013 року, що назавжди змінили хід новітньої історії Української держави. Серед них – тематичні зустрічі та круглі столи, у тому числі і захід «Майдан нашої свободи» в обласній раді.
Наприкінці дня у центрі міста безпосередні учасники Революції Гідності, громадські активісти, представники духовенства, волонтери зібралися на громадське віче «Герої не вмирають». Разом із громадою вшанувати світлу пам'ять Героїв Небесної сотні зібралися також голова обласної ради Ігор Вдовенко, голова обласної державної адміністрації Валерій Куліч, заступник Чернігівського міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради – керуючий справами виконкому Сергій Фесенко, керуючий справами виконавчого апарату обласної ради Олена Зубок, депутати обласної ради.

Очевидці подій у столиці та учасники Чернігівського Євромайдану ділилися із присутніми своїми спогадами про дні важкої і трагічної боротьби за вільне майбутнє та право на європейський вибір розвитку власної держави, роздумами про досягнення Революції Гідності, згадували історії про товаришів, із якими разом виборювали ідеали свободи і демократії.

У пам'ять про загиблих учасників Євромайдану присутні поклали квіти біля стели Героїв Небесної Сотні та запалили символічні лампадки на згадку про тих, хто поклав життя за свободу і вільне майбутнє української держави під час Революції Гідності та на сході України.

Джерело: Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю
виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Фото Сергія Чернякова.

















Категорія: ПОДІЇ | Переглядів: 850 | Теги: Революція Гідності, Чернігів | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar