реклама партнерів:
Головна » 2019 » Січень » 2 » Громади Чернігівщини отримали землю у власність
18:34
Громади Чернігівщини отримали землю у власність
Громади Чернігівщини отримали землю у власність У грудні минулого року Уряд прийняв рішення передати об’єднаним територіальним громадам у власність ще 500 тисяч гектарів державних земельсільськогосподарського призначення.

На Чернігівщині завершено процес передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності в комунальну власність створених об’єднаних територіальних громад.

37 ОТГ – Батуринська, Бобровицька, Городнянська, Ічнянська, Корюківська, Менська, Носівська, Остерська, Семенівська, Сновська міські; Варвинська, Гончарівська, Деснянська, Козелецька, Коропська, Куликівської, Линовицька, Лосинівська, Любецька, Малодівицька, Михайло-Коцюбинська, Олишівська, Парафіївська, Сосницька, Срібнянська, Талалаївська, Холминська селищні; Вертіївська, Височанська, Іванівська, Кіптівська, Комарівська, Макіївська, Мринська, Новобасанська, Плисківська, Тупичівська сільські – отримали в комунальну власність 161,8 тисячі гектарів земель.

Земельна децентралізація від Уряду дала право об’єднаним громадам вирішувати: здати в оренду агрохолдингам ці землі і отримані кошти використати на розвиток території або ж виділити селянам для ведення особистого сільського господарства.

Довідково: Стаття 121 Земельного кодексу України дає право на безоплатну приватизацію земельних ділянок державної та комунальної власності громадянам для ведення садівництва (не більше 0,12 гектара), для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) (у селах – не більше 0,25 гектара, в селищах – не більше 0,15 гектара, в містах – не більше 0,10 гектара), для індивідуального дачного будівництва (не більше 0,10 гектара), для будівництва індивідуальних гаражів (не більше 0,01 гектара).

Тобто якщо людина не має оформлених на себе земель, вона має можливість скористатися своїм законним правом та отримати й приватизувати ділянку безкоштовно.

Таке ж право мають ті, кому в спадок дісталися неприватизовані землі. Скажімо, дідусю чи бабусі сільською радою був виділений город, але документів на нього не було. То діти чи онуки, які ще не скористалися правом безкоштовної приватизації, мають можливість оформити землю на себе, не сплачуючи абсолютно нічого.

Також цьогоріч Держгеокадастр провів інвентаризацію сільськогосподарських земель в ОТГ, які були утворені в Україні до 2018 року.

У Чернігівській області проведено інвентаризацію на площі 88,2 тисячі гектарів. Роботи виконані в повному обсязі відповідно до Плану-графіка.

До речі, діє спеціальний сайт, де можна побачити, яка земельна ділянка приватизована, а яка ще вільна. Це унеможливлює «втаємничення» інформації і дає змогу людям дізнатися достовірну інформацію про наявність в ОТГ земель.

Джерело: сайт Чернігівської ОДА



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 880 | Теги: ОТГ, Чернігівщина, земля | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar