реклама партнерів:
Головна » 2015 » Лютий » 9 » Громадські активісти намагалися ознайомитися з генпланом забудови Чернігова
18:03
Громадські активісти намагалися ознайомитися з генпланом забудови Чернігова
Громадські активісти намагалися ознайомитися з генпланом забудови Чернігова Неспокійний понеділок в Чернігівському міському управлінні архітектури і містобудування: представники громадського комітету захисту прав людини вимагають показати генеральний план забудови міста. У листопаді міськрада вже відмовила цим активістам, пояснюючи, що подібні документи ще з 1998 року мають гриф таємності, тобто вони лише «Для службового користування».
Про це повідомиляє Чернігівська обласна державна телерадіокомпанія.
Своїми діями чиновники свідомо порушують одразу два Закони України «Про доступ до публічної інформації» і «Про регулювання містобудівної діяльності», кажуть активісти. Вони переконані, що місцеві чиновники до Генерального плану пускають лише «обраних» осіб, а от для пересічних чернігівців його матеріали чомусь закриті. В міському управлінні архітектури наголошують, у них з цього приводу чисті руки, а грифи таємності ставив у інструкціях розробник плану – Український державний науково-дослідний інститут проектування міст.
Після суперечки заступник начальника управління Петро Гребень таки пустив громадських активістів подивитися на Генеральний план Чернігова. Щоправда, приховавши на ньому секретні місця. Перед журналістами двері закрили. Знімати і фотографувати не дозволили.
Переконавшись, що чиновники продовжують здійснювати протиправні дії, громадські активісти збираються захищати у суді право чернігівців знати що, як, де і коли будуватимуть. Особливо в час, коли йде війна за землі для АТО-шників і постійні суперечки стосовно привабливих Ялівщини і Кордівки. Під грифом таємності мають бути лише стратегічні об’єкти, все інше – доступне для людей, кажуть активісти.



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 1031 | Теги: забудова, генплан, Ялівщина, Чернігів, громадскість | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar