реклама партнерів:
Головна » 2015 » Березень » 24 » І знову про Чернігівський хлібокомбінат
19:26
І знову про Чернігівський хлібокомбінат
І знову про Чернігівський хлібокомбінат І знову ми повертаємося до теми підтримки місцевого товаровиробника. Чернігівський хлібокомбінат – яскравий приклад. Ми вже говорили про те, чому підвищилася ціна на хліб у цього підприємства. А тепер – про те, як утриматися на продовольчому ринку області, аби не скорочувати працівників. Не дивлячись на складну економічну ситуацію в державі, це місцевим пекарям вдається. Не дають розслабитися й київські конкуренти, чия продукція більш ніж широко представлена в чернігівських магазинах. Про те, як сьогодні працюється основному виробнику хліба в області, дізнавалися наші журналісти, інформує Сіверцентр.
Понад шістдесят видів хліба, хлібобулочних та кондитерських виробів – асортимент Чернігівського хлібокомбінату. Основна частина – це хліб масового вжитку, або соціальний, хоча й від більш дорогих і вишуканих видів не відмовляються. Собівартість кожного продукту сьогодні зросла, адже подорожчала сировина. Наприклад, борошно – аж на 80%, а газ, на якому працюють усі виробничі лінії підприємства, на 60%. При цьому ціна на хліб зросла лише на 15-20%. Щоб і далі утримувати її на відносно доступному рівні і при цьому не скорочувати кількість працівників, яких тут чотириста, підприємство вдається до економічно невигідних кроків. Ольга Заїка, директор Чернігівського хлібокомбінату: «На сьогодні ми забезпечили повністю підприємство трудовим ресурсом, колектив – зарплатою, яку вони отримують вчасно. Тож люди забезпечені працею, а місцеві фіскальні органи зборами, які мають надходити до цих органів».
Столичні конкуренти не сплять, і чернігівським виробникам хотілося б більшої підтримки від місцевої влади. Уся продукція збувається в межах області, але іноді її дуже важко віднайти на полицях магазинів. Тому хлібокомбінату, за словами його директора, потрібно вдосконалювати співпрацю з торговельними мережами.
Та й споживачеві варто уважніше придивлятися до своїх, чернігівських продуктів, допомагаючи таким чином економіці області.



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 1006 | Теги: товаровиробник, Чернігів, хлібокомбінат | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar