реклама партнерів:
Головна » 2019 » Березень » 6 » Історія Чернігово-Сіверщини: книга про село Черниш
19:16
Історія Чернігово-Сіверщини: книга про село Черниш
Історія Чернігово-Сіверщини: книга про село Черниш У чернігівських краєзнавців з’явився серйозних конкурент…
Отримав у подарунок від Івана Кирієнка томик «Черниш» (624 стор.!). Приємно, що ще з одного села Чернігово-Сіверщини знята завіса невідомості, забуття. У книзі багато зворушливих сторінок про історію, буття великої громади".

"Я знаю деяких скептиків-науковців, які звисока дивляться на подібну літературу. От, мовляв, це ж написано без певних «монографічних» стандартів, вільним стилем…Проте, як бачу, ця книга не тільки для вузького сільчанського кола. Багато тут сторінок, які, думаю, згодяться при написанні пізніше праць народознавців, мовознавців, етнографів. Автор ретельно зафіксував місцеві мікротопоніми, звичаї, лексику «черниського діалекту», прислів’я та приказки. Усе це не тільки цікаве, колоритне, але й має велику наукову цінність!!!
Добре, що більшає таких ентузіастів, які йдуть в архів, переглядають стоси документів, історичну літератури, періодику краю. І ось народжується, може, й без «наукових» правил, на одному диханні по-своєму цінна праця для людей, для краєзнавців. І.Кирієнко позначив своє видання як «Книга І». Отже, на підході й друга книга. А це серйозна заявка на те, що Черниш може зайняти ПЕРШЕ місце в регіоні за краєзнавчим осмисленням. Що на це скажуть знані літописці Петрушина, Роїща, Виблів, Данини, Жуклі?

Сергій Павленко, відомий мазепознавець, шеф-редактор журналу «Сіверянський літопис».





Категорія: ЦІКАВИНКИ | Переглядів: 613 | Теги: Чернігово-Сіверщина, Черниш, Сергій Павленко | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar