реклама партнерів:
Головна » 2018 » Грудень » 23 » Як голосували чернігівські нардепи за закон про зміну назви УПЦ МП
21:08
Як голосували чернігівські нардепи за закон про зміну назви УПЦ МП
Як голосували чернігівські нардепи за закон про зміну назви УПЦ МП Народні депутати ухвалили в цілому законопроект №5309 «Про внесення змін до закону «Про свободу совісті та релігійні організації» щодо назви релігійних організацій (об'єднань), які входять до структури (є частиною) релігійної організації (об'єднання), керівний центр (управління) якої розміщується за межами України в державі, яка законом визнана такою, що здійснила військову агресію проти України та/або тимчасово окупувала частину території України».

Документ розроблено з метою гарантування державної безпеки та суверенітету України, а також з метою забезпечення суспільства повною та достовірною інформацією.

Завданням закону є забезпечення відповідності назв релігійних організацій, що входять до структури релігійної організації, керівні центри яких за межами України у Росії, статутам таких організацій.

Відповідно до документа, релігійні організації з центрами у Росії у своїй повній офіційній назві мають відображати назву того релігійного центру, частиною якого вони є.

За закон проголосували 240 нардепів, проти – 31.

Так, за результатами поіменного голосування, опублікованими на сайті Верховної Ради, «проти» висловилися чотири позафракційні парламентарі - Юрій Бойко, Юлій Іоффе, Сергій Дунаєв, Сергій Льовочкін, а також 27 нардепів з Опоблоку - зокрема, Нестор Шуфрич, Олександр Вілкул, Михайло Добкін.

З чернігівських нардепів "за" голосували Олександр Кодола, Анна Романова, Василь Амельченко, Олег Купрієнко, Сергій Березенко, Олег Дмитренко, Валерій Давиденко, Валерій Карпунцов (родом з Ніжина).

А ось Анатолій Євлахов, Максим Микитась та Валерій Дубіль були відсутні. Останній з них є відомим прихильником московської церкви.

"Проти" голосував уродженець Новгорода-Сіверського, син адигейського народу, відомий регіонал Юрій Мірошниченко.

Джерело: "Сіверщина"



Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 633 | Теги: законодавство, Чернігівщина, нардепи, УПЦ МП | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar