реклама партнерів:
Головна » 2017 » Грудень » 1 » Як проходив референдум за незалежність України у 1991-му
20:32
Як проходив референдум за незалежність України у 1991-му
Як проходив референдум за незалежність України у 1991-му 1 грудня в України — непересічна дата. Саме в цей день 26 років тому відбулася подія, яка змінила хід історії нашої країни, — Всеукраїнський референдум на підтвердження Акта проголошення незалежності України. За його підтримку висловилися 28 804 071 громадянин (90,32% тих, хто брав участь у голосуванні). Чернігівська область, зокрема, не в числі останніх — жити в суверенній демократичні державі виявили бажання 93,78% виборців.

Читати також: 1 грудня 1991 року відбувся Всеукраїнський референдум на підтвердження Акта проголошення незалежності України

Тож сьогодні під час «круглого столу» свідки, активні учасники та організатори тих доленосних подій для нашої держави згадали історичні факти 26-річної давнини, зокрема створення штабу Руху з референдумної роботи, проведення агітаційної роботи, приїзд до області спостерігача від ООН.

Спогадами поділилися тодішній голова Чернігівської крайової організації Руху за перебудову та керівник обласного штабу з референдумної роботи Валерій Сарана, секретар демократичної депутатської групи «Чернігів» та керівник обласної депутатської групи з референдумної роботи Сергій Соломаха, один із засновників Чернігівської організації Руху 9 липня 1989 року Василь Чепурний (він же один із засновників і перший голова обласного Товариства української мови імені Т. Г. Шевченка).

Участь у заході також взяли представник Українського інституту національної пам’яті у Чернігівській області Сергій Бутко, чернігівські історики, представники ГО "Єдина родина Чернігівщини", громадськості.

Присутні, зокрема, наголосили на важливості знати правдиву історію свого народу. Адже досвід минулого може стати у нагоді сьогоднішнім лідерам у боротьбі за територіальну цілісність України.

За інформацією Департаменту інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації
Фото Сергія Чернякова.














Переглядів: 723 | Теги: Народний Рух, незалежність, референдум | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar