реклама партнерів:
Головна » 2018 » Листопад » 8 » Кабмін виділив Чернігову кошти на ліквідацію наслідків підтоплення, але тільки комунальному сектору
20:05
Кабмін виділив Чернігову кошти на ліквідацію наслідків підтоплення, але тільки комунальному сектору
Кабмін виділив Чернігову кошти на ліквідацію наслідків підтоплення, але тільки комунальному сектору 30 червня 2018 року внаслідок інтенсивних опадів у Чернігові сталася надзвичайна ситуація, через яку підтоплено близько 100 приватних домоволодінь на 20-ти вулицях міста. Для проведення аварійно-відновлювальних робіт на об’єктах у місті Уряд 31 жовтня ц.р. виділив кошти, які надійдуть до Чернігівської обласної державної адміністрації з резервного фонду державного бюджету. Всього передбачено 16 млн. грн.

Ще влітку міська влада підготувала та передала до Чернігівської ОДА і далі до Кабінету Міністрів України повний пакет документів, враховуючи перелік першочергових робіт, акти обстеження технічного стану будівель, дефектні акти та кошторисні розрахунки. Всього сума необхідних аварійно-відновлювальних робіт була оцінена фахівцями у 55 млн грн, враховуючи збитки завдані закладам освіти, культури, дорожній та інженерній інфраструктурі, багатоповерховим будинкам, а також приватним домогосподарствам.

Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Чернігівській ОДА визнала, що злива у Чернігові 30 червня це надзвичайна подія регіонального рівня, тож місто має право претендувати на відповідну компенсацію з резервного фонду державного бюджету.

Сьогодні, 6 листопада, на ранкову нараду у міську раду прийшли кількадесят жителів вулиці Декабристів та прилеглих до неї – тут знаходяться майже всі приватні будинки, які постраждали 30 червня. Люди запитували, коли будуть виділені кошти на ремонт будинків, які постраждали після аномальної зливи 30 червня, і чи можуть вони розраховувати на частину із виділених Урядом 16 млн грн.

Як повідомив Григорій Годун, начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міськради, вказані в розпорядженні Кабміну кошти отримають тільки юридичні особи: для освітніх закладів, дорожньої мережі, дощової каналізації, комунального житлового фонду. У той же час, для ремонту приватних будинків та приватизованих квартир Уряд кошти виділити не може. Про це йдеться у відповідному листі Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України.

«До розгляду не прийнято обґрунтовуючі матеріали щодо розміру коштів, необхідних для здійснення аварійно-відновлювальних робіт у приватних домогосподарствах, на міському кладовищі «Яцево» та у приватизованих (викуплених) квартирах багатоповерхового житлового фонду міста як таких, що не можуть бути профінансовані за рахунок коштів резервного фонду державного бюджету України», - процитував фрагмент листа із Мінрегіону Григорій Годун.

Міський голова Владислав Атрошенко упевнений, Кабінет Міністрів виділив би більшу суму коштів, якби для вирішення цього питання доклали зусиль всі народні депутати від Чернігівщини, які представлені у парламенті.

- Єдиний депутат, який намагався допомогти у цій ситуації – це Олег Ляшко. Це факт. І я йому за це вдячний, - підсумував міський голова. – Якщо б до цього додалась допомога інших нардепів, то місто отримало би всі необхідні 55 мільйонів для аварійно-відновлювальних робіт у Чернігові.

Владислав Атрошенко доручив підготувати листи-звернення до всіх народних депутатів від Чернігівської області: які пройшли по спискам і від мажоритарних округів області - щоб нардепи, у свою чергу, звернулися до Кабміну із вимогою допомогти людям у Чернігові. Також міський голова вчергове зазначив, що кошти розподіляться з Києва по Україні нерівномірно. Це стосується і допомоги у випадках з надзвичайними ситуаціями. Приміром, постраждалі від повеней західні області отримували свого часу набагато більшу допомогу.

У свою чергу, жителі вул.Декабристів та прилеглих визнали, що допомога після підтоплення була надана, а міська влада і рятувальники у межах своїх можливостей допомагали всім, хто постраждав від дощів цього літа.

На думку Владислава Атрошенка, якщо б всі депутати від Чернігівщини спільно добивались для області справедливого розподілу коштів із державних фондів, то Чернігівщина отримувала б набагато більше, ніж зараз. Тим більше, що область та місто має готові проекти, які чекають на кошти.

На фото: наслідки зливи 30 червня ц.р.
Прес-служба Чернігівської міської ради




Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 618 | Теги: Кабмін, злива, Чернігів, аварійно-відновлювальні роботи | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar