реклама партнерів:
Головна » 2015 » Січень » 9 » Хто компенсує втрати «Стріли»?
16:12
Хто компенсує втрати «Стріли»?
Хто компенсує втрати «Стріли»? ПАТ Чернігівська кондитерська фабрика «Стріла» є одним із важливих підприємств міста Чернігова та відомим постачальником кондитерських виробів як на вітчизняному ринку, так і далеко за його межами. Виробничі потужності фабрики протягом останніх місяців задіяні на повну потужність, а це не тільки стабільний прибуток підприємства і виплата заробітної плати його працівникам, а й гарантовані надходження до міського бюджету.
Але в грудні минулого року у зв’язку з плановим відключенням електроенергії обсяг виробництва, а отже, і реалізації готової продукції скоротився. До цього фабрика, в принципі, була готова і змогла завчасно скоригувати роботу так, щоб зменшити втрати. Але, за словами генерального директора ПАТ «Стріла» Лілії Шалько, головні проблеми були ще попереду. «26 грудня ПАТ «Чернігівгаз» повністю відключив нашу фабрику від газу. Начебто за те, що наша фабрика не виконала умови договору і вчасно не розрахувалася за газ. Ми мали намір повністю розрахуватися з ПАТ «Чернігівгаз» 29 грудня 2014 року, що не суперечить
п. 4.6 Договору про постачання природного газу, де прописано: «У випадку недоплати вартості послуг з постачання газу за розрахунковий період Споживач проводить остаточний розрахунок не пізніше 01 числа місяця, наступного за розрахунковим». Згідно з п. 4.5, «Розрахунковий період за Договором становить один місяць — з 8.00 першого дня місяця до 8.00 дня наступного місяця включно», — розповіла Лілія Шалько.
Детально ознайомившись з іншими умовами договору та посилаючись на вищенаведені пункти договору, дирекцією фабрики було прийняте рішення про встановлення робочими днями 27 та 28 грудня. Але через відсутність газу працювати ні техніка, ні робітники не змогли.
«Повний розрахунок за спожитий газ фабрикою було проведено 29 грудня в сумі 221,0 тис. грн. Але газ нам так і не підключили. За ці майже чотири дні «простою» підприємство недоотримало близько 1 млн грн., внаслідок чого бюджет не отримав ПДВ — понад
200 тис. грн., єдиного соціального внеску — понад 50 тис. грн., податку з доходів фізичних осіб — близько 23 тис. грн. Крім того, різке зниження температури призвело до розмороження системи опалення в цехах. Головні спеціалісти інженерної служби з’ясували, що необхідна заміна понад 100 метрів труб опалення. Збитки від псування напівфабрикатів та готової продукції наразі встановлюються. Я вважаю, що непрофесійні дії керівництва ПАТ «Чернігівгаз» завдали шкоди як нашій компанії, так і місту загалом. Ми вже зверталися до першого заступника міського голови Миколи Миргородського з проханням розібратися в цій ситуації», — додала Лілія Шалько.
Газ на фабриці «Стріла» з’явився тільки в другій половині дня
30 грудня. Але ні компенсації, ні навіть вибачень від ПАТ «Чернігівгаз» керівництво «Стріли» не дочекалося. Тому, за словами Лілії Шалько, ПАТ «Стріла» наразі готує позов до суду, щоб хоч у такому порядку встановити справедливість.

Сергій МЕКШУН, Чернігівські відомості



Категорія: ЕКОНОМІКА | Переглядів: 1638 | Теги: кондитерська фабрика «Стріла», виробництво, електроенергія | Рейтинг: 5.0/2
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar