реклама партнерів:
Головна » 2019 » Вересень » 13 » Хто підпалив чернігівське сміттєзвалище?
18:09
Хто підпалив чернігівське сміттєзвалище?
Хто підпалив чернігівське сміттєзвалище? 12 вересня о 22:48 до оперативно-координаційного центру Управління ДСНС України у Чернігівській області надійшло повідомлення про пожежу сміття на відкритій території полігону твердих побутових відходів КП "АТП-2528" Чернігівської міської ради, що поблизу с. Новий Білоус Чернігівського району.

За викликом до місця події оперативно прибуло 5 відділень пожежно-рятувальних підрозділів міста Чернігова. Станом на 06:00 13 вересня пожежу локалізовано на площі 1 га. За цей час пожежу ліквідовано на площі 0,2 га, залишилось 0,8 га.

Всього до гасіння пожежі залучено 26 чоловік та 11 одиниць техніки, в тому числі від Управління ДСНС в області 20 чоловік особового складу та 5 одиниць техніки, повідомляє прес-служба Управління.

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко прокоментував гасіння пожежі на міському сміттєзвалищі, яка сталася сьогодні вночі, інформує прес-служба міськради.

- Приблизно о 10 вечора вчора при зовнішній температурі приблизно 16 градусів Цельсія відбувся підпал сміттєзвалища з південно-східного напрямку. Чому ми вважаємо що це підпал? Тому що і температурний режим жодних підстав для загорання не створював, і взагалі сміттєзвалища самі знизу не загораються. Я акцентую увагу на цих речах. За свідченнями охоронців, вони там бачили двох людей. Я попередню таку версію даю – але думаю, що точно і більш детально можуть встановити працівники ДСНС, яким я принагідно щиро дякую за їхню роботу. Станом на 9 ранку повністю локалізоване загоряння, надійно засипане все ґрунтом і зараз ризику пожежі там вже не існує, - повідомив він. - Я хочу подякувати також і всім працівникам комунального автотранспортного підприємства, бульдозеристам і автотехнікам у першу чергу, а також директору комунального підприємства, який всю ніч був на місці подій і скеровував роботи разом з представниками ДСНС.

Міський голова зазначив, що успішно погасити пожежу допомогли превентивні заходи, зроблені на полігоні відходів нещодавно.

- На майбутнє які ми робимо висновки: безумовно, сьогодні нам допомогли комунікації, які ми там зробили, те, що завели воду на сміттєзвалище. Завдяки цьому була можливість під’єднати водяні помпи й пожежні гідранти. Плюс там було завезено декілька тисяч тонн грунту, який можна завантажувати і в разі потреби завозити наверх, використовувати на локаціях де є загорання. В принципі, на сьогодні плани такі, щоб закласти на наступний рік фінансування і зробити щільний паркан з колючим дротом поверху і відеоспостереження, - зазначив він.

Владислав Атрошенко акцентував увагу на тому, що на 9 ранку пожежу вже локалізували і жодної загрози для мешканців немає. А також на тому, що причинами пожежі є не спека і не метан, який веде себе інакше.

- Чомусь у нас загоряння на сміттєзвалищі відбуваються саме вночі – тобто, не на сонці у спеку, а навпаки. У разі, якщо ця версія є справедливою, питання: «Навіщо це було потрібно?» скоріш за все лишиться риторичним, - додав міський голова.



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 1281 | Теги: сміттєзвалище, Чернігів, пожежа, Владислав Атрошенко | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar