реклама партнерів:
Головна » 2015 » Березень » 4 » Художниця Катерина Білетіна презентує чарівні образи жінок у Чернігові
08:14
Художниця Катерина Білетіна презентує чарівні образи жінок у Чернігові
Художниця Катерина Білетіна презентує чарівні образи жінок у Чернігові 4 березня о 14.00 у Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стародавній» (у Колегіумі, на Валу) відбудеться відкриття виставки української художниці-портретистки Катерини Білетіної «Чарівна».
Таємничі процеси відтворення, що відбуваються навесні, тіні забутих предків, неповторні образи чарівних жінок — коло споконвічних тем, актуальних у будь-які часи. Саме ці теми намагається розкрити художниця у березневому проекті «Чарівна».
Катерина Білетіна (1977 р.н.) — живописець, книжковий графік, портретист. Живе і працює в Одесі.
Протягом останніх 9 років працює над темою «Український портрет» — серія живописних і графічних робіт, складених з портретів друзів та знайомих у національних костюмах різних регіонів України, а також портретів, створених на основі старовинних фотографій з альбому І. Гончара «Україна і українці».
Катерина — автор ілюстрацій до дитячих книг відомих українських та зарубіжних письменників — Лесі Ворониної, Ірен Роздобудько, Клауса Хагеррупа, Данути Вавілув.
У 1992 р закінчила живописне відділення Одеського художнього училища ім. М.Б. Грекова, майстерня В.М. Алікберова.
Гармонійне поєднання казкового і романтичного відрізняють роботи цієї талановитої художниці. Отримала академічну освіту в Національній академії образотворчого мистецтва і архітектури в м.Києві (майстерня історичного живопису професора Ф.М. Гуменюка).
Поетичне рішення образів, святковий колорит, емоційність властива роботам Катерини Білетіної.
Запрошуємо шанувальників мистецтва ознайомитися із творчістю сучасної української художниці-портретистки, виставка буде працювати до 5 травня 2015 року.

Джерело: «Чернігів стародавній».



Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 1602 | Теги: Катерина Білетіна, живопис, Чернігів стародавній, образ жінки | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar