реклама партнерів:
Головна » 2015 » Січень » 27 » Киїнські школярі вп’яте поспіль перемогли в міні-футболі
20:58
Киїнські школярі вп’яте поспіль перемогли в міні-футболі
Киїнські школярі вп’яте поспіль перемогли в міні-футболі Спартакіада школярів Чернігівського району Чернігівської області, яка розпочалася з кінця вересня 2014 року, триватиме до цьогорічної середини травня. Для ЗОШ І-ІІІ ст. (тобто для 11-річних загальноосвітніх навчальних закладів) програма спартакіади включає 15 видів змагань, з яких до заліку йдуть 7 кращих результатів. Для ЗОШ І-ІІ ст. (дев’ятирічок) передбачено 10 змагань, залік складається із кращих п’яти. У подібному форматі спартакіада проводиться вже півтора десятка років, не маючи аналогів у масштабах області.
Восени та на початку зими проведені змагання з легкої атлетики та кросу, шахів, настільного тенісу, допризовної підготовки, міні-футболу. А загалом практично щовівторка гаряче у шкільних спортивних залах Чернігівського району.
Після новорічних канікул першими вийшли на площадку міні-футболісти. Ще в грудні відіграли учні ЗОШ І-ІІ ст., дівчата ЗОШ І-ІІІ ст., тепер настала черга старших хлопців. Минулого вівторка пройшли відбіркові змагання у шести зонах (команди виставили 19 шкіл із 26-и ЗОШ І-ІІІ ст.), а сьогодні в Киїнці 7 кращих колективів, розбившись на дві групи, розігрували призові місця.

Наводимо результати поєдинків:
Група 1
---------------
Киїнка – Олишівка 9:2 (5:1)
Радянська Слобода – Хмільниця 5:2 (2:2)
Киїнка – Хмільниця 10:2 (3:0)
Радянська Слобода – Олишівка 5:1 (3:0)
Киїнка – Радянська Слобода 3:3 (2:0)
Хмільниця – Олишівка 5:3 (2:2)
Підсумки: 1) Киїнка – 7 очок, 2) Радянська Слобода – 7, 3) Хмільниця – 3, 4) Олишівка – 0.

Група 2
-------------
Мньов – Брусилів 10:3 (2:3)
Брусилів – Михайло-Коцюбинське 6:3 (3:1)
Михайло-Коцюбинське – Мньов 5:4 (3:0)
Підсумки: 1) Мньов – 3 очка (різниця м’ячів 14–8), 2) Михайло-Крцюбинське – 3 (8–10), 3) Брусилів – 3 (9–13).

Стикові поєдинки
-----------------
За 5-6 місця. Хмільниця – Брусилів 2:1 (2:0)
За 3-4 місця. Михайло-Коцюбинське – Радянська Слобода 4:1 (1:0)
За 1-2 місця. Киїнка – Мньов 7:2 (3:2)

Варто відмітити зростаючий рівень майстерності юних футболістів. Кожен із фіналістів являв собою доволі потужний колектив і чимало результатів вийшли доволі непередбачуваними. Так, у другій групі Мньов, програючи брусилівцям 1:3, зумів мобілізуватися і в другому таймі просто розірвав оборонні редути суперника. Програвали мньовці і Михайло-Коцюбинську (0:3, 1:4), однак знову проявили характер і зуміли зрівняти рахунок, але коцюбинці все ж вирвала перемогу на фініші. Натомість перед цим несподівано програли Брусилову. Відтак всі команди набрали по 3 очки і все вирішувала різниця забитих і пропущених м’ячів.
У першій групі сподобалися хлопці з Хмільниці і Олишівки, однак традиційні фаворити – Киїнка і Радянська Слобода – виявилися сильнішими. У поєдинку лідерів між собою довгий час вигравали господарі майданчика (2:0, 3:1), як раптом суперник активізувався і за кілька секунд провів дві результативні атаки. Киїнка утримала нічийний рахунок і вийшла в фінал тільки завдяки кращій різниці м’ячів.
Стикові матчі особливих несподіванок не принесли. Нарешті розігралися хлопці з Михайло-Коцюбинська, які вибороли 3 місце. А от Мньов у першому таймі дав бій господарям, двічі майже наздоганяючи суперника. Втім, по перерві Киїнка, незмінний переможець останніх чотирьох років, «додавила» суперника і вп’яте поспіль виграє міні-футбольні баталії. Що цікаво, основу команди складають учні 9–10 класів, тож через рік колектив змужніє і виглядатиме ще більш потужно. Власне, як і інший фіналіст.

Турнір з міні-футболу став сьомим видом спартакіади для ЗОШ І-ІІІ ст., попереду на учнів чекають лижні гонки та лижна естафета, баскетбол і волейбол, багатоборство ДПЮ і футбол.



Кілька слів про зведену таблицю спартакіади. Командний залік складається із суми зайнятих місць, а отже, чим менше цифра – тим краще. Але оскільки більшість шкіл ще не набрали необхідної кількості залікових видів змагань, то для зручності обліку (аби в лідерах не були ті, хто виступив, скажімо, в одному виді) у решті видів змагань школі автоматично зараховується останнє, 26-е місце (за кількістю шкіл у районі). Наприклад, попереду нині Михайло-Коцюбинське, вони єдині, хто взяв участь у всіх семи змаганнях, тож цифра 32 являє собою просту суму зайнятих місць. А от у Киїнки, яка йде наступною, на сьогодні шість виступів (сума місць 17), тож сьомим результатом у них вважається 26-е місце, відтак загальна сума місць 43. На останніх місцях Анисів, Дніпровське і Красне, які поки що не приймали участі у спартакіаді, відповідно на сьогодні у всіх семи залікових видах у них вважається 26-е місце, а сума місць становить 182. Зрозуміло, що після кожного чергового старту показник може лише зменшуватися.

Сергій ГОРОБЕЦЬ, спортивний оглядач, спеціально для «Чернігівського формату».





Категорія: СПОРТ | Переглядів: 1444 | Теги: школярі, Киїнка, міні-футбол, спорт | Рейтинг: 5.0/2
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar