реклама партнерів:
Головна » 2019 » Липень » 15 » Комісія міськради узгодила кандидатури на звання «Почесний громадянин міста Чернігова»
18:21
Комісія міськради узгодила кандидатури на звання «Почесний громадянин міста Чернігова»
Комісія міськради узгодила кандидатури на звання «Почесний громадянин міста Чернігова» 15 липня в Чернігівській міській раді комісія визначилася з кандидатурами на присвоєння звання «Почесний громадянин міста Чернігова». Члени комісії одноголосно вирішили присвоїти це почесне звання – відомій спортсменці, Олімпійській чемпіонці Костевич Олені Дмитрівні, державному і громадському діячу Сарані Валерію Юрійовичу (посмертно) та історику, археологу Коваленку Володимиру Петровичу (посмертно). Далі відповідне рішення затверджуватиметься депутатами міської ради на пленарному засіданні.

Голова комісії, заступниця міського голови Ольга Хоніч на початку засідання нагадала, що відповідно до Положення звання «Почесний громадянин міста Чернігова» надається один раз на рік не більш, ніж трьом людям, які мають певні заслуги перед містом. Крім того, вони повинні бути представниками різних галузей. Наприклад, галузь культури, науки, спорту, також звання може бути надане за геройський вчинок.

Загалом на розгляд комісії було подано 6 кандидатур. Усі присутні заслухали біографію, інформацію про життєву діяльність та видатні заслуги кожного претендента.

Після заслуховування біографічних довідок члени комісії одноголосно проголосували за те, щоб кандидатури загиблих Героїв АТО/ООС – Бруя Миколи Віталійовича, Чередніченка Дениса Ігоровича, Запеки Віктора Олександровича - поки що зняти з розгляду.

- Виникла дуже складна ситуація. Адже троє хлопців, які загинули внаслідок російсько-української війни на сході України – в одній номінації. І комісія не змогла виділити когось одного. Дуже важко було голосувати за одного і не надати це почесне звання двом іншим. Загалом у місті більше 50 чоловік загинули внаслідок військової агресії на сході нашої держави. Вони для нас всі – Герої. Тому комісія прийняла рішення – якщо давати почесне звання, то усім. Адже за положенням ми можемо лише одній людині на рік з окремої галузі дати таке почесне звання. Тобто це могло б розтягнутися на 50 років, а це є некоректним і несправедливим, - пояснила Ольга Хоніч.

Вона також додала, що це питання буде обговорене з представниками громадських організацій та Радою ветеранів АТО, щоб вони визначилися як саме це відбуватиметься. Тобто чи вносити зміни у відповідне Положення і тоді всім воїнам надати це почесне звання, чи визначити окреме звання – Герой Чернігова, яке теж буде надане усім загиблим військовим.

Також комісія визначила, що до вересня потрібно узгодити це питання, яке потім затверджуватиметься на сесії міської ради, щоб на День захисника України можна було його втілити.

Джерело: пресслужба Чернігівської міської ради



Категорія: ПОДІЇ | Переглядів: 1239 | Теги: Почесний громадянин Чернігова, Сарана Валерій, АТО | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar